Съседи с ужасяващи разкрития за касапина от Стара Загора

Близо 10 денонощия е прекарал с трупа на жертвата си 57-годишният Божидар Филипов Крумов, който е задържан по обвинение в убийство след сигнал на телефон 112 за намерени отрязани горни крайници без дланите до контейнер за смет до блок 26 на жк „Три чучура-център“ в Стара Загора, пише „Монитор“.

Сигналът за зловещата находка е бил подаден от случаен минувач малко след полунощ на 14 декември, часове по-късно при обиск в жилище, намиращо се на четвъртия етаж в  същата кооперация, е намерена найлонова торба с торса на жертвата – 42-годишния А.Х., който преди време живеел със семейството си в съседния апартамент.

Филипов е направил самопризнания – заявил, че смъртта на мъжа е в резултат на удар с бутилка по главата след внезапно избухнал словесен скандал и след значително изпит алкохол.

Трагичният инцидент е станал в началото на декември, малко след завръщането на А.Х. от Германия, където бил на работа. Седмица по-рано оттам се завърнал и Филипов.

По думите на съседи на убиеца мъжът бил саможивец и скандалджия, категорично отказвал да плаща сметката си за поддръжката на общите части под претекст, че жилището се води на името на сестра му. Апартаментът е наследствен, малко преди да почине, лелята на Божидар го приписала на сестра му, която се грижела за нея.

Съседите нямат представа какво точно е работел възрастният мъж, според едни бил бояджия, според  други – елтехник, но редовно твърдял, че няма пари за излишни разходи. Макар и рядко му гостували приятели, но не е имало сериозни скандали и оплаквания за викове и побоища.

За жертвата се знае още по-малко, защото след  развода преди повече от 10 години се изнесъл от кооперацията, а бившата му съпруга заминала за Италия заедно със сина им. В апартамента останал само татко й, който преди време се споминал, разказва възрастна жена от по-долния етаж.

При огледа на апартамента са намерени комплект ножове и ножовка, с които най-вероятно Филипов е разфасовал трупа на жертвата си. Касапинът изчакал тялото да изстине и чак тогава се е заел с нарязването му на части, за да си „спести“ почистването на кръвта.

Предполага се, че е изхвърлял частите: главата, краката и дланите в различни дни и на различни места, последно изнесъл отрязаните от раменете ръце вечерта на 13 декември, останала му само торбата с торса.

Денонощие след задържането на убиеца по стълбищната площадка на 6-етажната кооперация все още се усеща тежката миризма на леш, живеещите там обаче твърдят, че нищо не им е подсказало за трагедията в апартамент №31.

По вратата на жилището има лепенка с известие от 4 ноември т.г. от районния съд в Града на липите, с които Филипов е бил приканен да си получи призовка за дело срещу него за невърнат бърз кредит. Ясно личат и останки от лепенки на ВиК-инкасаторката.

„Не можем да повярваме, че съседът ни е извършил такова нещо. Вярно е, че е темерут, рядко поздравява, понякога е пиян, но умът ни не го побира това, което се казва, че свършил – да убие човек и да го нареже все едно, че е прасе!“, коментираха съседи от блока.

От старозагорската окръжна прокуратура във вторник потвърдиха, че срещу Филипов е повдигнато обвинение за убийство по член 115, очаква се в четвъртък да бъде поискано от съда да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На този етап е назначен служебен защитник, издирват се близките на жертвата А.Х., за да бъдат уведомени за смъртта му.
Продължават следствените действия, издирват се частите от тялото, назначени са множество експертизи в това число и психиатрична, която ще трябва да покаже в какво душевно състояние е бил обвиняемият и дали може да носи отговорност за действията си.

От прокуратурата припомнят, че задържаният е криминално  проявен за хулиганство, но не е осъждан. С криминални прояви е и убитият А.Х., но той също не е заставал пред Темида.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ