НОВИ РАЗКРИТИЯ: Касапинът от Стара Загора бил брутално агресивен, 10 дни държал трупа преди да го разчлени

Близо 10 денонощия е прекарал с трупа на жертвата си 57-годишният Божидар Филипов Крумов, който е задържан по обвинение в убийство след сигнал на телефон 112 за намерени отрязани горни крайници без дланите до контейнер за смет до блок 26 на жк „Три чучура-център“ в Стара Загора.

Сигналът за зловещата находка е бил подаден от случаен минувач малко след полунощ на 14 декември, часове по-късно при обиск в жилище , намиращо се на четвъртия етаж в  същата кооперация е намерена найлонова торба с торса на жертвата-42-годишният А.Х., който преди време живеел със семейството си в съседния апартамент.

Филипов е направил самопризнания – заявил че е смъртта на мъжа е в резултат на удар с бутилка по главата след внезапно избухнал словесен скандал и след значително изпит алкохол.

Трагичният инцидент е станал в началото на декември, малко след завръщането на А.Х. от Германия, където бил на работа.Седмица по-рано от там се завърнал и Филипов.

По думите на съседи на убиеца мъжът бил саможивец и скандалджия, категорично отказвал да плаща сметката си за поддръжката на общите части под претекст че жилището се води на името на сестра му.Апартаментът е наследствен, малко преди да почине лелята на Божидар го приписала на сестра му, която се грижела за нея.

Съседите нямат представа какво точно е работел възрастният мъж, според едни бил бояджия, според  други –елтехник, но редовно твърдял че няма пари за излишни разходи. Макари рядко му гостували приятели, но не е имало сериозни скандали и оплаквания за викове и побоища.

За жертвата се знае още по-малко, защото след  развода преди повече от 10 години се изнесъл от кооперацията , а бившата му съпруга заминала за Италия заедно със сина им. В апартамента останал само татко й, който преди време се споминал, разказва възрастна жена от по-долния етаж.

При огледа на апартамента са намерени комплект ножове и ножовка,с които най-вероятно Филипов е разфасовал трупа на жертвата си. Касапинът изчакал тялото да изстине и чак тогава се е заел с нарязването му на части, за да си „спести“ почистването на кръвта.Предполага се, че е изхвърлял частите: главата, краката и дланите в различни дни и на различни места, последно изнесъл отрязаните от раменете ръце вечерта на 13 декември, останала му само торбата с торса.

Денонощие след задържането на убиеца по стълбищната площадка на 6-етажната кооперация все още се усеща тежката миризма на леш , живеещите там обаче твърдят, че нищо не им е подсказало за трагедията в апартамент №31. По вратата на жилището има лепенка с известие от 4 ноември т.г. от районния съд в Града на липите, с които Филипов е бил приканен да си получи призовка за дело срещу него за невърнат бърз кредит. Ясно личат и останки от лепенки на ВиК-инкасаторката.

„Не можем да повярваме, че съседът ни е извършил такова нещо. Вярно е , че е темерут, рядко поздравява, понякога е пиян, но умът ни не го побира това което се казва, че свършил-да убие човек и да го нареже все едно, че е прасе!“, коментираха съседи от блока.

От старозагорската окръжна прокуратура във вторник потвърдиха, че срещу Филипов е повдигнато обвинение за убийство по член 115, очаква се в четвъртък да бъде поискано от съда да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На този етап е назначен служебен защитник, издирват се близките на жертвата А.Х., за да бъдат уведомени за смъртта му.Продължават следствените действия, издирват се частите от тялото, назначени са множество експертизи в това число и психиатрична, която ще трябва да покаже в какво душевно състояние е бил обвиняемият и дали може да носи отговорност за действията си.

От прокуратурата припомнят, че задържаният е криминално  проявен за хулиганство, но не е осъждан. С криминални прояви е и убитият А.Х., но той също не е заставал пред Темида.

Съседите му от старозагорския квартал „Три чучура“ споделят, че се притесняват и за живота на децата си. Голямата му слабост бил алкохолът. Последният скандал, който се разиграл между него и съседите му, бил само преди дни. Тогава той се разправял заради беседката пред блока. Там на раздумка сядали бабите от квартала.

„Конфликтен, защото постоянно чупеше прозорците, за да може да влезе“, разказа пред Би Ти Ви друг съсед на кръвожадния убиец. Скандалите в апартамента му пък били ежедневие. Там се събирал на разпивка с бараби от Стара Загора. Играели карти, а често ставали и побоища. 

Съседите правили подписка агресивният мъж да бъде изселен от входа им, но не постигнали успех.

свързани новини