Борисов изби рибата с две шеги за коледните бонуси и АМ „Хемус“ ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция, за да провери дали бизнесът има нужда от нещо по време на коронакризата. Проверката бе в швейцарско предприятие, локализирано край Търговище.

Заедно с министър-председателя е и посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен.

„Ние с посланика казваме, че за Коледа трябва да има бонуси.

Така се оценява 100 % качество“, каза Борисов, след като от предприятието поясниха, че  работят с високо качество.

„Видимо тук се работи на пълни обороти. С посланика го виждаме и може би трябва да се помисли за бонуси на служителите. Това е най-добрата оценка на работата“, каза  Борисов с усмивка.

Коен също се засмя и обеща да помисли по въпроса.

На такива фирми като вас много се радваме. Те създават най-много работни места“, отбеляза Борисов. По думите му, освен, София и по-големите градове, производството се изнасяло и в други градове.

На свой ред Коен изтъкна, че е важно пътищата които се сторят, както и да се работи за намаляване на административната тежест.

Борисов пък изтъкна, че от Варна до Търговище е магистрала. „Строи се яко, нали? Виждате ли около Търговище как се строи. Сега лятото, като свърши работа работникът, отива до Варна, къпе се и се връща“, каза Борисов относно изграждането на редица пътни проекти у нас, явно визирайки магистрала „Хемус.

Накрая поръча на работниците да се пазят. „Оптимист съм, че можем да преодолеем пандемията, ето идват и ваксините“, каза още премиерът. 

Аз съм оптимист, за да може сега да преодолеем пандемията. Много европейски компании преосмислиха, че по-добре в Европа да се произвеждат важните неща“, каза Борисов и даде пример, че вече 6 години работят от конкретната компания.

Поясни, че не са само те, а има много швейцарски компании в България.

„Най-важно е пандемията, да преодолее тези няколко месеца. След това икономиката ще се развива“, каза Борисов и похвали швейцарския посланик у нас.

„Строи се яко, нали? Виждате ли около Търговище как се строи. Сега лятото, като свърши лятото и за няколко часа до Варна. Отива къпе се и се връща“, каза Борисов относно изграждането на редица пътни проекти у нас, явно визирайки магистрала „Хемус“.