Корона оргията в Пловдив: Бакшиш в деколтето на 15-г. певица и алкохол от туби – ще има ли наказани ВИДЕО

Над 20 души, събрани в барака тип „механа“, алкохол с неясен произход се лее от 5-литрови туби, а млади мъже опипват и блъскат в деколтето на 15-годишна певица банкноти от 20 лева, пише trafficnews.bg

Всичко това се видя на едно „живо“ 7-минутно включване в социалните мрежи. Макар то да е кратко, унизителните моменти в него са много, а дори не искаме да си представяме какво се е случило след това.

Видеото е унизително, както за хората, които са се наблъскали като сърнели във въпросното помещение, така и за 15-годишната талантлива народна певица, а също и за цялото ни общество.

Въпросното момиче е сред най-талантливите млади народни певици в Пловдив. Видимо от клиповете момичето не се чувства комфортно от поведението на забавляващите се, а в момента, в който й слагат банкноти – тя бърза да ги махне. Вина за целия фарс носят и родителите й, които трябва да вземат мерки, ако не искат да гледат по-често подобни клипове с нея. 

Всичко това се случва на фона на затворени стотици бизнеси, които се чудят как след месец ще свържат двата края. Същите бизнеси, които инвестираха хиляди в своите обекти и направиха компромиси, за да може да работят и да не се виждат подобни гледки.

Вероятно това видео показва едно от стотиците събирания, които са били от този тип у нас през последните дни. Това показва и нагледно и колко безсмислени изглеждат мерките откъм ефект, а още повече, че дори подобен тип събития носят повече опасност, отколкото заведения, работещи с намален капацитет.

Преселно ясно за всички е, че от такъв тип купони може да тръгне голяма клъстерна зараза, а неясното вещество в тубите от 5 литра може да изпрати много бързо хората от купона в болница със сериозни здравословни проблеми.

Така отново опираме до контрола – ще има ли наказани? Ще се сезират ли институциите заради гротеската с таланта на детето, на което е било позволено да отиде на подобно място? Или просто ще твърдим, че имаме мерки на хартия, за да се каже, че се борим с вируса? Отговорът по-скоро клони към последната опция, а това е и една от причините доверието в институциите да бъде все по-малко.