Първа версия за ужаса в Стара Загора, ето защо мъж уби авера си и после го разчлени СНИМКИ

57-годишен криминално проявен мъж, който преди броени дни се завърнал от гурбет в Германия е задържан с прокурорско постановление за 72 часа за убийството по особено жесток начин на 42-годишен негов познат, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. 

До задържането на Б.К.се стигна след сигнал за намерени човешки останки (отрязани от раменете до китките горни крайници) в торба до контейнер за смет в старозагорския квартал „Три чучура“.
 

Сигналът за зловещата находка е бил подаден от граждани малко след полунощ на 14 декември.

Часове по-късно в апартамент на Б.К., намиращ се в блок 26 вх. А.- само на двайсетина метра от контейнера, е открита найлонова торба с торса на жертвата -42 –годишният А.Х., за когото има данни че също е криминално проявен и че също наскоро се завърнал от гурбет в Германия.

В апартамента са намерени набор от ножове и ножовка, с които убиецът е разфасовал трупа.

Тъпърва ще се установява кога точно е извършено престъплението. Предполага се, че това е станало евентуално в петък, на 11 декември, пише Монитор.

Убиецът е отделил главата и дланите на А.Х.с цел затрудняване установяването на самоличността му

В процес на изясняване е мотивът за убийството, на този етап извършителят отказва да даде показания, коментира директорът на ОД на МВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

В разкриването на ужасяващото престъпление са се включили експерти от ГД „Национална полиция“.

Работи се по няколко версии в това число, че убиецът и жертвата са се познавали отдавна и че е възможно между тях да е имало конфликт още от Германия, където са били по едно и също време.

Убития А.Х. е с криминални регистрации за нанасяне на телесна повреда, шофиране в пияно състояние и хулиганство. С хулигански прояви и системно злоупотребяване с алкохол е познат на органите на МВР убиецът.

Криминалисти с дълъг опит в Стара Загора твърдят, че подобна бруталност и жестокост за освобождаване от трупа на жертвата не им е позната поне през последните десетина години.

Живеещи в блок 26 твърдят, че съседът им имал лошо пиянство, затова избягвали да имат по-близки отношения с него.

 

Предполага се че смъртта на А.Х. е станала след солиден запой и скарване между госта и домакина му. Останките на убития са захвърлени в контейнер, който се намира до самата улица и в близост до сградата на детска ясла.

Очаква се прокуратурата да поиска през следващите два дни постоянно задържане на Б.К. в ареста, на този етап по така повдигнатото му обвинение го очаква затвор от 10 до 20 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ