НОВИ РАЗКРИТИЯ: Убиецът от Стара Загора бил приятел с жертвата – разследващите още търсят главата, краката и дланите му

42-годишният мъж, който беше жестоко убит в Стара Загора, е криминално проявен и се е познавал много добре с евентуалния извършител. Това заявиха на брифинг в Стара Загора от полицията и прокуратурата.

„Евентуалният извършител е 57-годишен мъж, който също е криминално проявен, но не е осъждан. Същият е бил в много добри отношения с жертвата“, казаха още разследващите.

„При претърсванията и изземанията са намерени веществени доказателства за съпричастността му към деянието. Веществените доказателства включват части от тялото, както и предмети, с които е извършвано разчленяването“, обявиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

„Трупът е разчленяван с остри режещи предмети. Най-вероятно става въпрос за убийство от битов характер, тъй като жертвата и евентуалният извършител са се познавали много добре“, добавиха магистратите.

„Снощи в контейнер са открити горните части от ръцете, като са отрязани дланите. При претърсвания е открит и торсът на жертвата. Той е открит в апартамента на извършителя. Липсват главата и долните крайници“, казаха още разследващите.

По думите им извършителят не е признал съпричастността си към деянието.

свързани новини