Министър Терзийски огласи основната версия за касапницата с трите трупа във Варна

Опитът за грабеж в столичен супермаркет е извършен от 34-годишна жена без криминални прояви. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. 

„Тя не се е дегизирала. Задържана е с постановление на прокурора за 72 часа, ще й бъде назначена психиатрична експертиза“, добави той.

Първи подробности за екшъна с въоръжена жена в супермаркет в София

„Нямаме данни да работи, най-вероятно е безработна, но не е ясно от кога и дали е заради пандемията. Оръжието, което е използвала, е газово и е било на неин близък. То е законно и регистрирано“, заяви Терзийски.

„Обясненията на извършителката не са много адекватни“, каза той.

По думите му охранителят първо е бил нападнат, след това сам е обезвредил жената и междувременно е извикал помощ. 

„Статистиката от началото на 2020 година показват снижаване на престъпната дейност – и при кражби и при измами. Наблюдаваме единствено същото ниво на престъпна дейност при домашното насилие. Всичко останало върви надолу“, категоричен е той. 

По думите му винаги икономическата ситуация се отразява върху хората. „Има такива, които ще изпаднат в безизходица и ще си позволят криминално деяние“, смята Терзийски. 

Той обаче призна, че МВР не могат да си позволят полицаи във всеки търговски обект. „Както виждате частните фирми за охрана се справят достатъчно добре“, добави той. 

„Две убийства и едно самоубийство. Много процесуално-следствени действия текат в момента. Назначени са експертизи. Основната версия наистина е за любовен триъгълник“, призна той.

„След 21 декември не започваме нов живот. Трябва да продължим да сме отговорни и да се пазим“, смята Терзийски.