УЖАСЪТ ОТБЛИЗО: Лекар публикува шокиращо ВИДЕО как болен от коронавирус поема въздух по 40 пъти в минута

Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео. В него той симулира последните минути от живота на пациент с Ковид-19. „Ето така изглежда човек, който поема въздух по 40 пъти в минута“, казва лекарят, надвесен над видеокамерата. В обектива се вижда само главата му, изцяло покрита от огромна специална маска, дебели предпазни очила и операционна шапка.

Така изглежда всеки медик, който води битка за живота на пациент с коронавирус.

Не след дълго потискащата сцена стига до кулминационната си точка: обективът за миг се осветява и ръката на лекаря, която държи маркуча на системата за изкуствено дишане, се доближава до камерата. Настъпил е краят. Смъртта.

„Това е, което твоята майка, баща или пък твоите деца ще видят за последно в живота си, ако се разболеят тежко от Ковид-19“, казва доктор Кенет Реми в своето видео. Целта му: да разтърси всички онези, които не вярват, че Ковид-19 може да бъде много опасна болест.

Няколко дни по-рано медицинската сестра Джоди Дьоринг от Южна Дакота беше предизвикала подобен ефект. В Туитър тя беше разказала за последните минути от живота на пациенти в нейното отделение, които до последно не вярвали, че съществува коронавирус. „Последните им думи бяха: това не може да бъде вярно, не, не е истина“, разказа медицинската сестра пред СиЕнЕн.

Умоляващите апели на болни и драстичните сцени от ежедневието на медиците на първа линия стават все повече. Те са отчаян опит да се достигне до съзнанието на хора, които отричат съществуването на коронавируса.