Обявиха колко е хонорарът на Пулев за двубоят му срещу Джошуа

Снимка: Фейсбук/Кубрат Пулев

Най-важният двубой на нашия състезател предстои. Вече обявиха и колко ще спечели той:

Кубрат Пулев се изправя тази вечер срещу Антъни Джошуа в битка за четири от петте пояса при най-тежките.

Пулев до момента има 29 срещи, от които е с 28 победи, като половината от тях са с нокаут. Единствената загуба на 39-годишният българин е от Владимир Кличко през 2014 г.

След загубата последваха 8 победи, сред които личат и такива над елитни боксьори като Дерек Чисора, Хюи Фюри, Кевин Джонсън и Богдан Дину.

 

Джошуа от своя страна има 24 битки и само една загуба, като е спечелил 21 от срещите си с нокаут.
Загуби единствено от Анди Руис, но преди около година все реванш от него в Саудитска Арабия и си върна четирите пояса. Петият пояс е притежание на Тайсън Фюри, който го спечели в битка срещу Дионтей Уайлдър.

Колко пари ще получат Пулев и Джошуа?

По неофициална информация на The Telegraph, Джошуа ще спечели 10 млн. паунда (малко над 13 млн. долара). Пулев от своя страна ще вземе гарантирани 3 млн. паунда, което е около 4 млн. долара.

Според sportekz, Пулев ще получи и 40% от приходите, генерирани от PPV излъчванията на срещата, с което доходите му от битката могат да надхвърлят 9 млн. долара.

Британският Telegraph напомня, че през април Пулев е обявил, че ще дари половината от своя хонорар за борбата срещу COVID-19.

Битката е тази вечер, като се очаква да започне около 23 часа. Нито една българска телевизия до момента не е обявила, че излъчва срещата. Тя ще се излъчва от Sky Sports във Великобритания и на стрийминг платформата за спорт DAZN.