Жалко! Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в битката за световната титла

Антъни Джошуа запази световните си титли в тежка категория, след като нокаутира Кубрат Пулев в края на деветия рунд на най-чаканата битка за цяла България! Двубоят в лондонската зала „Уембли Арена“, а Кобрата се представи на много високо ниво седем от деветте рунда. На трибуните двубоят с Джошуа бе изгледан от най-богатият спортист в света – боксовата легенда Флойд Мейуедър.

Британецът успя да свали два пъти в нокдаун българина в трети рунд, а в деветия нокаутира Пулев. През останалото време двамата бяха почти равностойни, като шампионът имаше предимство в рундовете, но то не беше голямо.

Джошуа обаче бе разучил много добре защитата на Пулев и в двубоя пласира или опита да пласира общо над 20 ъперкъта. Именно с тях той успя да разклати три пъти Пулев и в крайна сметка и да го довърши с крошета. 

Кубрат получи втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, като в битката бяха заложени поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF). Всички те обаче останаха  притежание на Антъни Джошуа.

Пулев загуби втори двубой за титлата, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от легендата Владимир Кличко в Хамбург.

Първи рунд
Първата минута мина предпазливо, като и двамата се проучваха и опитаха по един удар в тялото. Джошуа успя да вкара лек ляв прав, а след това още един. Последната минута от рунда двамата се раздвижиха и опитаха няколко крошета. Този рунд обаче мина без сериозна размяна. Пулев успя да пласира ляво кроше в края.

Втори рунд
Тактическото надлъгване продължи и в първата минута на този рунд. Кобрата опита да натисне шампиона на въжете, но получи серия крошета и накрая ъперкът. И двамата скъсиха дистанцията, а Пулев опита мощно ляво кроше, а след това и второ. Британецът отвърна с нов ляв прав. Шампионът успя да вкара дясно кроше в края, а след гонга двамата си размениха реплики.

Трети рунд
Двамата продължават да си разменят реплики, Кобрата атакува, а Джошуа влиза в клинч. Последва десен прав в главата на българина. Джошуа вкара тежко дясно кроше, след което цяла серия и бе близо до нокаут. Нова тежка серия и нокдаун! Съдиите отброяват на Пулев. Българинът е сериозно разклатен и след серия удари е отново на земята в нокдаун! Пулев посегна след гонга и бе предупреден!

Четвърти рунд
Пулев пропуска нови удари. Джошуа пласира прав и кроше. Кобрата опита атака и успя да вкара ляв и десен в главата на британеца. Българският боксьор успя да се възстанови и стои добре в тази част на двубоя. Джошуа се върна към дебненето от първите два рунда. 

Пети рунд
Джошуа отново атакува с ъперкът, този път и с двете ръце. Кобрата опитва с разгъване на лявата ръка и финтове, а Антъни опита отново с прави удари. Българският боксьор вкара добър ляв в тялото на съперника си, но получи тежко кроше и за щастие избегна ъперкъта. Пулев прави добър рунд и отново вкара серия ляв-десен прав в главата. 

Шести рунд
Кобрата скъсява дистанцията, а правите му намират целта. Българинът атакува все повече и успява да пласира ударите си. Джошуа нацели Пулев с дясно кроше, но той отвърна с два в клинча. 

Седми рунд
Все по-чести стават размените на удари. Пулев се усмихва и атакува световния шампион, който отвръща с прав и с дебнене. Британецът е по-активен в този рунд и с два ъперкъта започна тежка серия. Пулев обаче пое ударите и продължи боя. Кубрат вкара ляв прав и кроше, но Джошуа влезе в клинч, за да се измъкне от ситуацията.

Осми рунд
Дебненето продължава, а двамата си размениха неразрешени удари и получиха упреци от съдията. Пулев заби ляв прав, на който Джошуа отвърна с две тежко крошета. Гардът на британеца започна да пада, а той се отваря и позволява на Пулев да атакува по-успешно. Двамата опитаха неуспешни атаки минута преди края. 

Девети рунд
Джошуа води в рундовете, а Пулев трябва да рискува все повече. Лево кроше не намери целта, а правия бе париран от Джошуа. Британецът също успя да вкара един удар. Джошуа вкара три поредни ъперкъта и това разклати сериозно Пулев. Още един ъперкът и Кобрата отново е в нокдаун. Дясно кроше и Пулев е на земята! НОКАУТ и победа за Антъни Джошуа!