ПЪРВО В : Голяма драма преди финала на „Фермата“ – смърт почерни семейството на гвардееца Калоян, а чекът за 100 хил. лева грабна… (СНИМКИ)

Яхтената стюардеса Ваня Илиева спечели шестия сезон на риалити формата „Фермата“. Тази вечер тя триуфмира с голямата награда от 100 хиляди лева.

На 5 септември 21 авантюристи се впуснаха в това приключение с единствената цел – да извървят заедно пътя на една мечта. След три месеца в сурови условия и изпитания, само четирима стигнаха до големия финал.

Строителният предприемач Борислав Стефанов, яхтената стюардеса Ваня Илиева, пчеларката Надежда Дочева и Калоян Донков застанаха един срещу друг в битка за голямата награда.

Четирите финални битки бяха заснети предварително преди десет дни. Тогава на терен присъстваха и всички отпаднали от „Фермата“ участници, а мобилна лаборатория на място ги тества за коронавирус. Резултатите на всички бяха отрицателни.

Между излизането си от стопанството и записа на битките все пак един от участниците е пипнал COVID-19 – Калоян. Оказа се, че коронавирусът не е единственото изпитание, през което Донков е преминал в последните дни. Малко преди финала той е загубил любимия си дядо. „Във визитката си споменах, че никога не трябва да повишаваме глас на хората, които са ни научили да говорят. Казвайте по-често думи като „Обичам те!“ и „Извинявай“, призова Калоян. 

Най-оспорвана се оказа четвъртата финална битка – висене на греда. На третата минута гвардеецът се отказа, тъй като допреди 3 дни на ръката си е имал абокат. А победител от битката бе Борислав, който издържа 3 часа на минус 15 градуса.

Победителят бе определен от резултата от четирите финални битки, гласуването на Фермерския съвет, в който влязоха участници и ментори от всички шест сезона на шоуто досега и най-важното – вота на зрителите, който носеше най-много точки на финалистите.

Водещите на предаването Иван и Андрей, които са и негови продуценти, обявиха, че от тази вечер започва кандидатстването на следващия седми сезон на „Фермата“.