НОВИ ПОДРОБНОСТИ: Приятел разкри последните думи на килъра от Варна – Димитър планирал предварително убийствата

Приятел на Димитър Големанов, мъжът, който застреля бившата си приятелка и свой познат, след което се самоуби, разкри последните му думи. Пред свой близък Големанов заявил, че не му се живее, след което тръгнал към фаталния апартамент, пише „Труд“. Това означава, че бившият рейнджър предварително е планирал убийствата и след това самоубийството си.

Както съобщи, варненката Диляна знаела, че приятелят й Димитър я ревнува и нарочно го дразнела.

Това е станало и причината 40-годишният мъж да грабне оръжие и да застреля нея и своя познат Нико, след което да сложи край на живота си. Любовна драма е основната версия, по която трети ден работят разследващите на кървавата баня, приключила с три трупа в квартирата на улица “Македония” в центъра на Варна.

Припомняме, че в сряда посред бял ден хората там бяха стреснати от картечна канонада, а по-късно полицията откри в жилището на първия етаж труповете на 40-годишния Димитър Големанов, 23-годишната Диляна Ташева и 41-годишния кипърец с шведски паспорт Николаос, наричан от всичко Нико. Отвътре криминалистите изнесоха боен арсенал – автомат, боен пистолет с изтрити номера и два преправени газови пищова с изтрити номера и куп патрони.

В първите часове се говореше за убиец, който е нахлул, за да разчиства сметки. Версията за любовен триъгълник тогава бе отхвърлена, тъй като Диляна и Димитър са били двойка, но Нико също е имал приятелка, която е била там. И тя е младо момиче, което успяло да изскочи през терасата и в момента е единственият оцелял очевидец на касапницата.

Димитър Големанов и доста по-младата от него Диляна от няколко дни били разделени. Приятел на двойката потвърди, че са били гаджета от близо две години, но връзката им не вървяла гладко. Диляна, която се увличала по мода и астрология и мечтаела да стане модел, поискала да скъсат. Димитър го приел тежко. Зад гърба си той вече имал един неуспешен брак и дъщеричка от него. Миналата година предложил на Диляна да се оженят, но и тогава тя го напуснала и сватбата се провалила.

Чужденецът Нико живеел в квартирата на ул. “Македония”. С Димитър и негов приятел отскоро започнали общ бизнес – организирали частни партита във вили и къщи за гости по време на пандемия.

Вечерта преди кръвопролитието друг приятел казал на Димитър, че Нико е събрал техни познати, а сред гостите е и Диляна. Говори се, че Димитър се ядосал и се обадил на бившата си приятелка, за да я изгони оттам. Вместо да си тръгне, Диляна останала цяла нощ и и по телефона дори му пращала предизвикателни снимки. Около 9 ч сутринта Димитър се чул с приятеля си и казал, че повече не му се живее.

Към 10,10 ч Димитър се качил през терасата на офиса, счупил стъклото на балконската врата, отворил и я нахлул в жилището. Открил огън по Диляна и Нико, след което се самоубил.

Димитър е единственият от тримата загинали, който има криминална регистрация от 2004 г. за хулиганство. През 2014-2015 г. е воювал като доброволец на страната на Русия в конфилкта с Украйна. След завръщането си имал различни бизнес начинания с руснаци и дялово участие в плажен бар. Името му нашумя през лятото на тази година, когато като управител на новоучредено сдружение “Еко парк Галата” внесе искане в Общинския съвет да получи 47 дка терен с морска панорама, за да прави екопарк. В миналото там е имало военно поделение, а преди 6 години МО прехвърли парцела на общината. Проектът така и не бе одобрен, след като жители на кв. “Галата” излязоха на протест, тъй като заподозряха опит за усвояване на апетитния имот.

свързани новини