Не, ВМРО не е проклятие за България. Проклятието винаги е било ДПС

Да, разбира се, всяко издание е свободно да пуска, каквото намери за добре, но статията в „24 часа“ – проправителствен вестник с близки връзки по върховете на ГЕРБ, е особено нахална.

И може да се изтълкува превратно. Като удар в гръб, „приятелски огън“. 

Такова заглавие е провокация, особено в момент, в който ВМРО демонстрира твърда, отговорна и народополезна позиция срещу антибългарщината в Северна Македония.

Кого обслужва това заглавие? Македонистите, титовистите, коминтерновщината. Все едно Коритаров го е писал. Коритаров от близката пак до ГЕРБ телевизия „Европа“, знамето на македонизма.

Изобщо в ГЕРБ май трябва да решат – принципни ли са в позицията си по темата, или се чудят как да се извъртят.

И забележете какви са според „24 часа“ греховете на ВМРО:

– че не позволили на Борисов да приеме Истанбулската конвенция?!

– че направили пенсиите 300 лв. и така всички пенсионери станали еднакво бедни?!

Това ги сърби джендърите, Истанбулската конвенция. Още не могат да простят. Но да, вярно е, патриотите, Валери Симеонов, Каракачанов не дадоха на правителството да ратифицира мерзавщината. Заслугата им е историческа. Слава богу, че се случи именно когато те бяха съуправляващи, а не Радан или Бойкикев. Иначе конвенцията ни бе в кърпа вързана.

На Венелина Гочева явно много й се е приискала Истанбулска конвенция. 

Колкото до пенсиите…Да иде авторът и да обясни на бедната ми леля, че пенсия от 300 лева е нещо лошо. Да обясни и на другите стотици хиляди пенсионери, които се радват на малката, но все пак НЯКАКВА придобивка в тази криза.

Друга е драмата на „24 часа“. Текстът е очевидно поръчков и се вписва в контекста на истерията покрай ветото ни за Скопие. Нещо като безумно наглата декларация на „интелектуалци“ от софрата на Сорос, които призоваха да се загърбели „историческите спорове“, да не се рови много-много и бързо да се пуска Северна Македония в Евросъюза…

Не, не ВМРО е проклятие за България. Проклятието за България винаги е било ДПС, съсобственик в сянка на „24 часа“ от дълги, дълги години.

Кощунствено е да се публикува такъв пасквил, в такъв оценъчен контекст, толкова наедро. Напиши, ако искаш – „ВМРО на Каракачанов е проклятие“, но по този начин…Обидно е за паметта на избитите войводи, на Яне, Гоце, Тодор Александров, Ванче Михайлов…