БОМБА! Ето коя се оказа „убитата“ фотографка на пачките на Бойко Борисов!

Момичето на снимката от откровената фалшива новина се казва Октябрина Максимова

Фалшива новина е, че жeнaтa, cнимaлa нoщнoто шкaфчe нa прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв, нaтъпкaнo c пачки по 500 евро и злaтo, e oткритa мъртвa нa ocтрoв Caнтoрини, пише в-к “Труд”. 

Информацията бе отразена от медиите в Гърция и Северна Македония, които тиражираха невярната „новина”, позовавайки се на български сайт.

Публикуването на фейка в авторитетния медиен гигант „Та неа”, собственост на гръцкия олигарх Евангелос Маринакис предизвика недоволство сред гръцкото общество и политическия елит, тъй като Евангелос Маринакис е авторитетна личност, корабособственик и член на пирейския градски съвет. Собственик на футболните клубове Олимпиакос в Гърция и Нотингам Форест в Англия, както и на в.

„Та неа” и телевизия Мега.

Първоизточникът на тази „новина“ е сайтът за фалшиви новини istinskitenovini.bg. На 1-ви септември този сайт първи публикува новината, гласяща „Бомба: Това е жената снимала шкафа на Бойко! Открита мътрва във Гърция“, която разпали международен информационен скандал.

След разследване на в. „Труд” стана ясно, че от посочената дата на „убийство” 20 юли т.г. до момента на територията на Р. Гърция няма извършено убийство, а конкретно на остров Санторини няма убийство на какъвто и да е гражданин от 2018 година до сега.

Информацията бе потвърдена и от българското посолство в Атина.

В сайта публикувал фалшивата новина, прави впечатление, че на 3 юли т.г. е публикувана новина, в която се казва, че „наши източници твърдят че жената, снимала пачките и направила звукозаписа, е била убита в неделя вечерта – 28 юни 2020 г.”. Тоест жената, направила снимките е обявена за убита от същия сайт, месец по-рано от последвалата публикация за убийство на остров Санторини от 1-ви септември.

Любопитно е и, че „убитата“ от снимката се разпозна и съобщи, че всъщност е в добро здраве, в родината си – Русия. Тя се казва Октябрина Максимова и е един от най-популярните модели в страната си. Информацията, че е била „убита в Санторини“ е достигнала до нея и рускинята реагира с поредица постове в Инстаграм профила си, в които обяснява, че е жива и здрава и е замесена в грозна история с фалшиви новини.

„Бях толкова разтреперана, че дори нямах сили да запиша видеоопровержение“, пише Октябрина върху скрийншот на българския сайт, в който се казва, че трупът й е намерен в Гърция.