Приятелка на една от жертвите с горещи подробности за кошмара с три трупа във Варна

Екип на БНТ успя да разговаря с приятелката на една от жертвите от апартамента на ужасите в центъра на Варна. Според нея, причина за жестокото престъпление е ревност.

Апартаментът бил нает от български гражданин. При него често идвали приятелите му – чужденци.

През последните дни там живеело и момичето – обект на ревност. То се криело от бившия си приятел, за когото, по неофициална информация, се предполага, че е извършител на престъплението.

„Живее два блока по-надолу. Той е гадже…тя го остави. Той буквално я заплашва, че ще я убие… беше луд. Записи имам от крещенето му, какви скандали е имало. Идва да я търси, да я бие, да я дърпа“, каза приятелката на единия от убитите мъже.

Малко преди стрелбата в апартамента е имало четирима души – двама мъже и две жени. Когато стрелецът влиза в жилището, едното от момичетата успява да избяга.

Съседи заявиха, че са чули няколко изстрела и са подали сигнал на телефон 112. Те казаха, че в апартамента често са ставали шумни партита и се е налагало да търсят съдействие от полицията.

. Те са двама мъже на 40 и 41-на години и на 23-годишна жена.

По непотвърдена информация, младата жена се казва Диляна, а българинът – Димитър. Двамата са имали връзка преди известно време, но са се разделили. Шведският гражданин бил новото й гадже. 

Единият от убитите е от Варна и е известен на полицията – българският гражданин, криминално проявен, за хулиганство през 2004-та година.

Разследването продължава. Предстои да бъдат направени съдебномедицинска и балистична експертиза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ