Официално за тройната екзекуция във Варна: Убитите са българка и българин на 23 и 40 години и швед на 41 години

кадри: Радио Варна, Интернет

Трима са намерените убити в блок на ул. „Македония“ във Варна. Това са българският гражданин с инициали Д.Г. на 40 години, Д.

П. – жена на 23 години, също българка, както и шведски гражданин Н.Л. на 41. За момента не е установен извършителят на тежкото престъпление, това каза Окръжният прокурор на Варна – Красимир Конов.

Сигнал за стрелбата е бил подаден около 10:15 часа днес. На мястото са намерени автомат и три пистолета – боен и преправени газови. Разследването на случая продължава, разпитват се свидетели, съобщи Конов. Той отказа да коментира дали извършителят е избягал от местопрестъплението.

От тримата убити единствено за българският гражданин е установено, че е имал криминална проява – хулиганство през 2004 година. Подадено е искане за проверка и на шведския гражданин. Апартаментът, около който са станали убийствата, е бил взет под наем от българин, каза още прокурорът. 

Появи се непотвърдена информация в някои медии, че е имало и четвърти участник в касапницата. Друга жена, която е избягала през балкона и е откарана с линейка, но засега няма коментар дали е истина. 

Няма данни да е имало любовни отношения между убитите.