Борисов разкри какво ще се случи с мерките на 14 и 21 декември ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в голям завод за производство на хляб край Съединение. 
 

Той е заедно със социалния министър Деница Сачева. 

На Борисов бе показано как се замества хлябът, как се пече и пакетирането. Сред асортимента на завода е и арабският хляб, както и арабски питки.

Собственикът на завода Аладин Харфан каза, че в момента там работят 622 служители.
 

Премиерът пък по традиция попита служителите дали им плащат добри заплати. От завода поясниха, че ползват част от мерките в подкрепа на бизнеса и ги подкрепят. Имат дистрибутори из цялата страна.

„Над 1 млрд. 100 милиона са влезли към фирмите благодарение на мерките. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко, за да може дотогава нашите герои да излекуват хората и те да се върнат към производството“, уточни премиерът. 

„Сега трябва да имаме пари докато върви пандемията, за да подпомагаме бизнеса, а после – за да се възстановим“, каза Борисов и добави: „Служителите са доволни, че има заплати“.

„Накрая – или заем или фалит. Ние не искаме да задължим бъдещите поколения. Най-добрата кризисна мярка е отварянето. Няма как да не се работи, а някой да плаща 80/0. Много е популистко. На 14-ти, ако цифрите са такива, ще отворим детските градини и яслите, но това е под условие. На 21-ви пускаме и другото.“, каза Борисов.

Трябва да свикнем че излизаме от пандемията – ваксини“, каза Борисов.