ЗИМНИ КАПРИЗИ: Затопля се – температурите скачат до 13 градуса, но на места ще превали дъжд

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания и намаления на облачността. На отделни места в Югозападна България ще превали дъжд. В източната половина от страната ще се усили вятърът от юг-югоизток, ще е умерен, временно силен и поривист.

Затоплянето ще продължи и дневните температури там ще достигат 10°-13°.

В западната и централната част от Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб и ще има ниска слоеста облачност или мъгла, ще бъде чувствително по-студено с максимални температури между 2° и 4°.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хисрология.

По Черноморието ще бъде облачно и мъгливо. След обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12° – 13°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от южната четвърт. Привечер в масивите от Югозападна България ще превали дъжд – над 1700 метра – сняг. Температурите ще са повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.