Всички знаем за дървото на парите, но ето още 5 мощни растения, които ще ви направят безбожно богати:

Мнозина вярват, че някои стайни растения притежават специални енергийни и магически свойства. Такива растения са в състояние да донесат просперитет, щастие и дори богатство в дома. И докато всички сме чували за дървото на парите (т.нар.

красула или по-известно като „дървото на живота“), то останалите вероятно не знаете.

Представяме ви 5 мощни растения , които ще ви направят безбожно богати :

Дърво на парирте (Zamiokulkas)

Замиокулкас е популярно растение поради своята необичайна красота и непретенциозност. Рядко цъфти, но с подходящи грижи можете да станете свидетели на такова красиво явление.

замиокулкас

Замиокулкас се нарича още Паричното дърво, защото зелените му листа се свързват с доларовата банкнота.

Ако следвате правилата на Фън Шуй, тогава разположението на това растение в югоизточната част на къщата помага за подобряване на материалното състояние на семейството. А ако листата изведнъж пожълтеят, започнат да падат, това може да означава предстояща финансова загуба.

Сторалапис (Crassula)

Това растение има и друго име – Дърво на живота, а у нас погрешно е наричано „дърво на парите“. То е непретенциозно растение – може да остане дълго време без вода, защото е в състояние да съхранява влага в масивни стъбла и дебели листа.

сторалапис

Според легендата това растение е в състояние да привлече богатство в къщата, ако не само се грижите добре за него, но и поддържате връзка с него.

красула

Можете да помолите растението да помогне по финансови въпроси, а също така можете да благодарите на растението с дебели листа за добитите печалба и успех . В този случай е препоръчително да поглаждате листата, като редовно премахвате праха от тях. Красулата поглъща положителните емоции и всички искрени думи в себе си, а след това ги превръща в същата положителна енергия за успех и богатство.

Пеларгония (мушкато)

мушкато цвят

Мушкатото е много популярно и може да се намери в почти всеки дом. Има суеверие, че съблазнителният аромат на цветето е като магнит, привличащ богатство. Мушкатото излъчва парична енергия, особено когато цъфти пищно.

Папрат (Dryopter)

папрат растение

Папратът е забулен в много изключителни суеверия. Основнните са свързани с влиянието върху човешката енергия, папратта също така решава проблемите сред обитателите на къщата и помага за изпълнението на плановете. В допълнение, това растение насърчава успеха на домакина във финансовия сектор, а също така предпазва от финансови затруднения.

Лимоново дърво (цитрусови плодове)

лимоново дръвче

Докато отглеждането на лимон у дома не е лесна задача, определено си заслужава да опитате. Факт е, че това растение плододава добре и според суеверията има способността да събира пари. За да привлечете богатство в къщата, поставете лимоново дърво в югоизточния ъгъл на апартамента. То трябва да даде плод, защото именно в тях се съхранява необходимата енергия.

Пахира

пачира

Това необичайно растение с огромен ствол, родено в тропиците, принадлежи към семейството на Баобаба. Според суеверието, пахирата помага да се напълнят тялото и духа на собственика със здраве и положителна енергия. Тя също така подобрява финансовото състояние. Смята се, че ако израсте нов лист, това допринася за увеличаване на богатството и като цяло за всичко, което може да се случи най-добре.