ЗИМАТА Е ТУК: Жълт код в цялата страна за опасно време – връхлитат ни силен вятър, сняг и виелици! София вече е снежно бяла (КАРТА)

Днес ще бъде облачно и с валежи, значителни в източната половина от страна. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, започна да нахлува студен въздух.

Още през нощта във високите полета на Западна България, в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът премина в сняг. 

Днес над Източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток.

В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Рано тази сутрин първият сняг натрупа и в София

В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 0° и 5°. Привечер от запад валежите ще спират.

В планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, значителни в Родопите и централните райони на Стара планина. Ще духа умерен северен, по високите и открити части – до силен северозападен вятър. По северните склонове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра около минус 3°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 6°, вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 12° – 13°.