Съседът вдигна двуетажна къща в двора и ни закри гледката от прозореца. Ето какво измислихме в отговор:

Много хора се сблъскват с проблема с отстоянието при издигане на нова сграда, затова решихме да споделим решение на този проблем.

Всеки знае, че е забранено да се строи на границата и трябва даима отстояние от поне метър, когато строите нещо във вашия имот, особено в случай на изграждане на къща.

И така нашият съсед построи двуетажна пристройка към къщата си и го направи на границата с нашия имот. Отначало не се тревожехме особено за това, докато той не започна да строи таванско помещение върху това разширение с прозорец към нашия двор.

Прозорецът наистина ни разстрои.

строеж на границата на имоти

Снимка: Pinterest

Когато разбрахме какво ще прави, първо решихме да говорим със съседа, но той ни каза, че вече е планирал всичко и няма да променя дизайна на къщата само защото не ни харесва прозореца който гледа към нашия парцел.

След това отидохме в местната архитектурна служба на нашия град, където ни казаха, че съседът наистина нарушава закона, но все още не можем да направим нищо, тъй като той няма да премахне разширението в никакъв случай. Дори и да го съдим и, разбира се, да спечелим, това пак няма да доведе до никакъв резултат, защото съседът няма да бъде наказан по никакъв начин за неизпълнение на съдебното решение.

Построихме малък навес до стопанската постройка на съседа и решихме да го преустроим малко, а именно да го направим по-висок и да направим покрив, така че да закрива прозореца на къщата на съседа. Ето така:

прозорец в сграда

Снимка: Pinterest

Но преди да започнем ремонта, предупредихме съседа, че планираме да построим висок покрив, който да блокира гледката от прозореца му. Между другото, нашият навес беше изграден по всички правила и при построяването му отстъпихме необходимото разстояние от границата, въпреки че не е постоянна конструкция.

Ето как изглежда сега и сме доволни от това как се получи.

къща с висок покрив

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова