Момичето Маугли, отгледано от кучета, заключено от родителите си навън-Видео

В пресата децата Маугли се наричат ​​бебета, отгледани от диви животни . Уви, дори и с четириноги пазители, съдбата на едно човешко дете в природата винаги се оказва незавидна.

Без социален контакт с представители на собствения си вид, бебетата стават непоправимо диви и изключително рядко могат впоследствие да станат адекватна част от обществото. За щастие, момичето Маугли, Оксана Малая от село Новая Благовещенка, Горностаевски район, Херсонска област, се оказа рядко изключение от правилото!

Момиче Маугли: тъжната история на Оксана Малая

Вечна трагедия

Маугли на Ръдиард Киплинг, Тарзан на Едгар Райс Бъроуз и други литературни „деца на джунглата“ се отличават с развит интелект и силни морални принципи.

За съжаление в действителност нещата са много по-трагични. Лишени от контакт с хората и възможност за развитие на житейски умения, дивите деца не могат да се справят с последствията от своето „възпитание” до края на дните си.

Историята се повтаря отново и отново – ако едно дете прекара първите 4 години от живота си заобиколено само от животни, то впоследствие не може да научи нито човешка реч, нито изправено ходене. Без подходящо образование и възпитание всички последващи усилия на лекари и учители ще бъдат напразни.

Историята на едно необичайно момиче

Оксана Малая е родена в района на Херсон през 1983 г. Когато детето беше открито от правоприлагащите органи в началото на 90-те години, пресата веднага даде на Оксана прякора „момичето Маугли“. Журналистите увериха обществеността, че вместо родителите на Малая да се покланят на зелената змия, те са били отгледани от бездомни кучета !

За щастие на Оксана, нейното положение се оказа малко по-малко ужасно . Да, глутницата кучета наистина станаха най-добрите приятели и дори възпитатели на Малая за дълго време. Но човешкият контакт постоянно присъстваше в живота на бебето, първо под формата на родители, след това под формата на учители от сиропиталището.

Бъдещ живот

Поради присъствието на хора в живота на детето, Оксана не загуби напълно изправената поза, дарбата на словото и други умения, необходими за съществуване в обществото. Вдигнатият от пресата шум беше от полза и за детето . Бившето момиче на Маугли получи някакво образование, жилище и впоследствие работа!

През 2024 г. Оксана Малая ще навърши 41 години. Сега жената живее в района на Одеса в клиниката. Оксана се грижи за конете, кравите и кучетата на клиниката. Малая признава, че все още й е по-лесно да намери общ език с животните , отколкото с хората. Но въпреки това той не се оплаква от живота.