Подробната АСТРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА за АПРИЛ за всички зодии: БЛИЗНАЦИ – настъпи повратна точка; ЛЪВ – интригуващи запознанства

Основното събитие на втория пролетен месец е Слънчевото затъмнение на 8 април 2024 г. Слънчевото затъмнение ще бъде пълно, а Луната изцяло ще попадне в сянката на Земята, като напълно ще блокира слънчевия диск.

Обикновено възниква един от трите вида слънчево затъмнение – пълно, частично или пръстеновидно, в зависимост от това как Луната припокрива слънчевия диск.

По време на пълното затъмнение, което ще настъпи през април, ще може да се наблюдава слънчевата корона – много красиво и рядко явление.

Нещата, планирани по време на Слънчевото затъмнение и свързани със социални проекти, общество и колективни задачи, се изпълняват успешно през следващите 18 месеца. За разлика от Лунните затъмнения, по време на които можете доста ефективно да се отървете от вредните навици и да извършите физическа и психическа детоксикация, по време на Слънчеви затъмнения е по-добре да правите планове за бъдещето, като плановете не трябва да бъдат индивидуално егоистични, а свързани с подобряване на живота на много хора и себе си, като част от обществото. Априлското слънчево затъмнение ще окаже силно влияние върху Овните, за които е много желателно да преразгледат своите морални и духовни ценности и да решат приоритетите за близкото бъдеще. Но нивото на успех на последващото изпълнение ще бъде показател за правилността и екологичността на поставените планове и задачи.

В началото на април Венера ще започне транзит през знака Овен, поради което материалната сфера ще изисква активност и инициативност от мнозинството до края на месеца, а сферата на романтиката и връзките ще изисква повишено внимание и смелост. действия. Овните ще бъдат заети да изграждат отношения с партньорите, Телецът и Везните ще обърнат внимание на финансовата страна на живота, а Рибите ще се съсредоточат върху творчеството. В последните дни на април ситуацията ще се промени, тъй като Венера ще премине в своя хармоничен знак Телец. Тук много знаци от Земната стихия – Козирози, Деви и Телци – ще имат възможност да се пуснат известно време по течението, получавайки материални облаги без много усилия. Тези представители на Зодиака, в чиито космограми Венера е в Телец по време на раждане, ще получат приятни подаръци от Вселената.

здравословно хранене

По традиция препъникамъкът ще бъде ретроградният Меркурий, чието ретроградно движение ще започне на 2 април и ще приключи на 25-ти. Познатите вече препоръки ще бъдат допълнени с подчертаване на особено внимание от 2 до 10 април, тъй като влиянието на Слънчевото затъмнение, съчетано с ретро движението на Меркурий, ще създаде изключително опасни ситуации по пътищата и в въздух. Здравето на тези, които страдат от невралгични заболявания или имат проблеми с кръвоносната или дихателната система, ще бъде силно негативно повлияно от посочените астрологични констелации. Затова трябва предварително да се вземат превантивни мерки, особено за Близнаци, Дева, Лъв и Овен.

Ингресията на Слънцето в знака Телец на 19 април ще обърне акцента върху материалната страна на живота ни. За Овен и Лъв въпросите за комфорта, развлеченията, придобивките и финансовите приходи ще бъдат на първо място. Телец, Везни и Козирог ще се отпуснат малко в преследването на постигането на материални цели. Раците и Рибите ще почувстват емоционална стабилност и увереност в бъдещето. Скорпионите ще получат материални резултати от положените преди това усилия, а Стрелецът ще има възможност да подобри финансовото си състояние.

Пълнолунието в Скорпион на 23 април ще донесе на представителите на този знак разрушителни емоции, пристъпи на гняв и отмъстителност. Овен и Рак също ще бъдат изложени на риск от емоционална нестабилност. Последните, между другото, ще предпочетат да оправят нещата с партньорите си, а първите – с всеки, който попадне в полезрението и вниманието. През този ден на Близнаците се препоръчва да ограничат контактите и пътуванията, на Телците и Девите – да обърнат внимание на здравето си, а на Лъвовете и Рибите – да изключат пазаруването и всякакви разходи. Козирозите и Водолеите трябва да направят генерално почистване на дома си. На Стрелец и Везни се препоръчва да разберат емоциите си по отношение на близки, роднини и партньори. Това ще помогне впоследствие да се изградят по-хармонични и устойчиви отношения.

Ето и подробна астропрогноза за април по зодии :

жена закуска

ОВЕН
През следващите няколко седмици трябва да се фокусирате не върху другите, а върху себе си.

Април ще донесе много промени на Овните, свързани главно с професионалната сфера и хобитата. Мнозина ще имат възможност да сменят мястото си на пребиваване и дори страната си. Някои инициират промени в романтичната сфера, но си струва да запомните, че преди това трябва да преразгледате своите житейски приоритети и морални ценности – тогава резултатът от промените ще бъде успешен. Здравето ще зависи почти изцяло от начина на живот, храненето и съня. Правилното разпределение на силите ще помогне на Овена да поддържа висок ресурсен потенциал през целия месец. Финансовият сектор, за щастие, ще има възможности за укрепване и стабилизиране.

ТЕЛЕЦ
Ще има възможност за подобряване на финансовата страна на живота.

През първата половина на месеца Телците ще са склонни да се занимават с материалната страна на живота, като по-голямата част от свободното си време ще отделят за решаване на належащи задачи и проблеми. За щастие, последната третина от месеца ще премине спокойно и безгрижно, с добро настроение и „вкусване” на резултатите от положените досега усилия. Здравето обещава да бъде стабилно, но в периоди на слънчеви и лунни затъмнения всички горепосочени препоръки ще станат особено актуални. Романтичната сфера може да представи няколко сериозни конфликта с партньори или фенове през първата половина на април и Телецът не винаги ще може да изглежда приличен в тези конфликти. Може би някои представители на този земен знак трябва да преразгледат своите прекалено егоистични нагласи или сценарии за връзка.

БЛИЗНАЦИ
Настъпи повратна точка, след която животът ще блести с нови цветове.

През април Близнаците ще се сблъскат не само с трудности в професионалната сфера, но и с известно преразглеждане на обичайните си насоки и убеждения. Победителите ще бъдат тези, които могат обективно да погледнат на спорните ситуации отвън и да приемат позицията на противник или конкурент. Може би някои от „враговете“ в този случай ще станат съмишленици и дори партньори. През първата половина на месеца здравето може да бъде застрашено от респираторни заболявания, а през втората половина от хронични заболявания, които ще се обострят, ако не се вземат навреме превантивни мерки. Финансовата сфера на Близнаците ще зависи от активността и инициативата, а романтичната сфера ще зависи от подобни действия на партньори или обожатели.

сладки лунички

РАК
Ще се появят нови перспективи за кариерно израстване.

Април ще донесе на Раците нови полезни запознанства в професионалната сфера. Възможности за смяна на работата ще се появят през втората половина на седмицата, но трябва да ги разгледате много внимателно, тъй като не всички предложения ще бъдат честни и обещаващи. Здравето ще бъде доста стабилно, с изключение на периода на затъмненията – тези дни трябва да сте по-внимателни от обикновено, тоест да обърнете внимание на проявата на симптоми, включително емоционални и физиологични. Финансовата ситуация може да бъде леко разклатена поради предишни грешки и грешни изчисления, но тук представителите на знака бързо ще възстановят загубените позиции и ще изравнят материалните загуби. Романтичната страна на живота ще донесе на Раците някои тестове за сила: както във вече установени двойки, така и за тези, които търсят своята сродна душа.

ЛЪВ
Романтичната сфера ще ви зарадва с интригуващи запознанства.

Лъвовете ще скучаят малко през април – най-вече заради романтичната сфера на живота. Представителите на знака ще искат ярки емоции и страсти и ще са склонни да ги търсят, понякога показвайки нечетливост. Благодарение на чара, обаянието и желанието да блеснете, професионалната сфера ще предостави възможност за придвижване до челни позиции. Лъвовете, ангажирани в творческата и обществената сфера, ще почувстват особено внимание от страна на обществото и ще спечелят нови почитатели и почитателки. Здравето може леко да се влоши през първата половина на месеца и ще бъде особено трудно за тези, които имат анамнеза за ендокринни проблеми.

ДЕВА
В името на стабилността във всички области на живота ще трябва да напуснете зоната си на комфорт.

Девите ще усетят продължаването на тенденциите от предходния месец, ще водят активен живот и ще продължат да се приближават към постигането на целите си със скокове и граници. Професионалните задачи ще ги принудят да отделят време за подобряване на квалификацията си, усвояване на нови умения или знания. Материалната сфера обещава да бъде стабилна и доста просперираща, особено ако е възможно да се намалят разходите за ненужни вещи или дрехи. Между другото, тенденцията към нерационално харчене ще се появи по време на Слънчевото затъмнение – по това време е по-добре да ограничите всяко пазаруване. Романтичната страна на живота на Девата ще бъде стабилна и предсказуема – както за тези, които са в двойка, така и за тези, които не са обвързани със сериозни задължения.

сутрешна йога

ВЕЗНИ
В живота на някои представители на знака ще се появи нов и много обещаващ обожател.

Везните, с изключение на периода на Слънчевото затъмнение, ще имат много проспериращ месец. Втората половина на април ще е богата на оферти за смяна на работа или за включване в нови рискови проекти. Представители на знака, които все още не са във връзка, може да се интересуват от колега от работата или служител, който преди не е попадал в полезрението. Показването на съчувствие от страна на този човек може да създаде настроение за положителни действия и емоции в отговор. Семейните Везни ще обърнат внимание на децата и техните проблеми много повече от обикновено. Те трябва да обърнат специално внимание на здравето си, тъй като по време на Затъмнението рискът от нараняване за тях ще бъде много висок.

СКОРПИОН
Представителите на знака ще могат да реализират отдавна замислени планове.

Скорпионите ще посветят първата половина на месеца на пътувания, командировки и други движения. Резултатът ще бъде не само ефективни решения на проблеми и задачи, но и вътрешно удовлетворение. Материалната страна на живота ще се подобри през втората половина на месеца, дотолкова, че ще позволи на мнозина да планират големи, значителни придобивания. Романтичната сфера ще бъде активна за тези, които са изправени пред избора на един от няколко доста обещаващи ухажори. Семейните представители на водния знак ще отделят много време на своите партньори, деца и роднини, създавайки около себе си аура на сплотеност и емоционална стабилност. Здравето на Скорпионите също може да се влоши по време на Слънчевото затъмнение, но това ще бъде свързано с психосоматични прояви на потиснат гняв или агресия.

СТРЕЛЕЦ
Ще трябва да работите два пъти повече – но това ще донесе само най-положителните резултати.

Стрелците ще трябва да решават много професионални проблеми през април. Ще бъде много трудно за бизнесмени, които буквално ще нощуват на работа. За щастие резултатът обещава да бъде великолепен – краят на седмицата ще зарадва представителите на знака и ще даде възможност за много добра почивка през уикенда. Романтичната сфера ще се ободри с внимание от противоположния пол, появата на ухажори със сериозни намерения и дори предложения за брак. Семействата най-вероятно ще пътуват през втората половина на седмицата до по-топлите страни или региони и едва ли ще минат без вълнуващи приключения. Здравето на Стрелец ще бъде стабилно, но горепосочените общи препоръки по време на Слънчевото затъмнение ще станат много актуални за представителите на този огнен знак.

жена усмивка

КОЗИРОГ
Приятелите и семейството ще станат основната ви подкрепа през този труден месец.

През април професионалното поприще ще поднесе на Козирозите не много приятни изненади и представителите на този земен знак ще трябва да стабилизират ситуацията за доста дълго време. Емоционална и съвсем реална помощ могат да окажат близки приятели, които ще помогнат на Козирозите със съвети и дела да управляват привидно безнадежден случай. Здравето на Козирозите ще е доста стабилно, но не се изключват психосоматични симптоми, повишена травматичност и ендокринни проблеми. Предварително предприетите превантивни и предпазни мерки ще помогнат не само за смекчаване, но и за избягване на възможни проблеми. Романтичната сфера ще се превърне в добър мотивационен фактор за постиженията и успеха на много представители на този земен знак .

ВОДОЛЕЙ
Месецът ще е натоварен, но това само ще ви мотивира да работите повече.

Април ще донесе много грижи на Водолеите, повечето от които обаче ще са доста приятни. Организирането на семейни тържества, посещаването на събития и активният социален живот ще поддържат настроението на Водолеите, а новите контакти и запознанства ще вдъхновяват и радват. Финансовото положение на Водолея обещава да бъде доста стабилно, но все пак не си струва да харчите пари под влияние на емоции, както положителни, така и отрицателни. Здравето на Водолеите ще бъде добро, особено ако отделят достатъчно внимание на разходките на чист въздух и физическата активност. Периодът на Слънчевото затъмнение може да предизвика депресивно състояние у много представители на този въздушен знак, но то бързо ще отшуми. Срещите с приятели могат да подтикнат Водолея да излезе с нови идеи и проекти, чието изпълнение впоследствие ще стане много успешно.

РИБИ
Очаква ви дългоочаквана ваканция с любими хора.

През април Рибите ще трябва да решават интересни проблеми в професионалната сфера. Освен това ще можете успешно да организирате туристическа почивка в компанията на любими хора. Пътуванията и пътуванията в края на април не само ще подобрят благосъстоянието ви, но и ще стабилизират емоционалното ви състояние. Особено ако тези пътувания са насочени към топли райони със сух климат. Романтичната сфера на живота ще бъде изместена към комфорт, хармония и спокойствие. Семейните представители на знака с голямо удоволствие ще прекарват цялото си свободно време с роднините си и макар да не са свързани с отношения, ще предпочетат топлата, приятелска компания на съмишленици. Материалната страна на живота няма да причини тревоги или притеснения на Риби, а балансът на приходите и разходите ще им позволи да водят комфортен начин на живот.