Това ли е Мата Хари, която подпали България с компроматите от спалнята на Борисов (СНИМКИ)

Христина Бобокова ли е Мата Хари, за която премиерът Бойко Борисов проговори преди време, а днес дава подробности в интервю за Франкфуртер Алгемайне Цайтунг? Чиста случайност или съвпадение е, че жената на Пламен Бобоков се покри за дълго след разкритията му от светския живот, а преди това и около разпространението на манипулираните записи и нагласените снимки? 

Милионершата, която е съпругата на близкия до Румен Радев русенски милионер Бобоков, а и доста близка на другия клиент на прокуратурата и заподозрян като основен спонсор на метежите – Васил Божков, взриви обществото покрай разкритията за въпросната Мата Хари.

Припомняме, че от думите на премиера стана ясно, че снимките са направени в негово отсъствие и от човек, който е можел да влиза в личното му пространство без никакъв проблем, което пък няма как да се случи без съдействието на подчинената на Румен Радев служба НСО. Малко след излизането на манипулациите се появиха основателни слухове, че зад камерата с телефона стои една определена жена.

Заподозряната като шпионката на Божков „прекрасна госпожа“ дълго време се е облагодетелствала от познанството и бизнес отношенията между съпруга си Пламен Бобоков и беглеца в Дубай.

Така например, Христина Бобокова е присъствала на гуляя с най-скъпата яхта в света – „Малтийски сокол“. През лятото в серия от публикации разкри, че седмицата в Средиземно море е струвала на олигарха, който от Дубай зове за преврат срещу Борисов, 1 милион лева. 

Заподозряната, че е „сготвила“ премиера милионерша е ползвала услугите и на частния самолет на Васил Божков. Това се случва в края на януари. След като хазартният бос получава информация, че ще бъде арестуван и ще му бъдат повдигнати обвинения за милиони левове укрити данъци от Националната лотария, частният му Bombardier Global 500 го отвежда в Дубай.

На връщане към София, машината трябвало да качи на борда си Динева, която живее с Божков на семейни начала и приятелката й Христина Бобокова. Последвал шопинг из бутиците на „Диор и „Шанел“ на прословутата улица „Монтенаполеоне“ в Милано. 

Допреди да изпадне в нелегалност, жената на близкия до Румен Радев бизнесмен Пламен Бобоков, за когото в началото на юли Прокуратурата разкри чат-кореспонденция му с Prezident – Rumen Radev и благодарностите му към държавния глава за „огромната подкрепа“, се изживяваше като арт примадона, изкуствовед и куратор, и харчеше като фурия за изкуство.

Милиони левове са потънали в повечето големи галерии по света – „Tate Modern“ в Лондон, „White Cube Galler“, на които Бобокова е била сред най-редовните и заможни клиентки. Участвала е и в търгове за картини на най-известните съвременни художници, а според слуховете мащабната, все още непоказвана пред широката публика колекция на Бобокова, възлиза на милиони левове.