Защо не можем да ходим в една и съща дреха два дни подред? Всеки трябва да го знае:

Сигурно и вие знаете поговорката: „по дрехите посрещат, по ума изпращат“. Облеклото винаги е било неразделна част от външния имидж – всеки детайл е важен. И въпросът колко често да сменяте тоалета е особено остър. Така че защо не можете да носите едни и същи дрехи няколко дни подред ?

Отрицателна енергия

„Втора кожа“ – така нашите предци са говорили за дрехите.

 Смятало се, че дрехата има силна връзка със собственика и влияе не само на позицията в обществото, но дори може да спаси живот – правилното облекло ще ви помогне да се прикриете под видовете среда, например по време на лов.

Преди било признак на лошо възпитание да носиш едно и също нещо два дни подред и изобщо не става дума за лична хигиена. Дрехите ни са акумулатор за лоша енергия. Народните поверия казват, че многократното носене на неща обещава „прехвърляне“ на негативни емоции от миналия ден към следващия. И даже на положителни.

А психолозите дори съветват да се отървете от предмети и вещи, които предизвикват негативни спомени и се превръщат в сериозен тригер.

ефектна дреха

Внимателното отношение към облеклото също е важно – мнозина са сигурни, че има талисмани за късмет, в които всяко събитие ще доведе до успех. Спомняте ли си какво сте носили на всеки изпит? 

Въпрос на хигиена

Разхождането с едни и същи дрехи повдига друг важен въпрос за външния ви вид и впечатлението, което създавате в очите на околните. Колко хигиенично е да носите едни и същи дрехи два дни подред? Има много устойчиви дезодоранти и парфюми, но те едва ли ще заменят свежестта, която ще даде прането. Понякога обикновената „мокра грижа“ ще бъде по-добра от най-силната тоалетна вода.

спретнато офис облекло

Но за някои, носенето на едни и същи дрехи през целия ден не е техен избор. От тези хора само офис служителите, които просто не могат да се появят на работа, са неприятни. Обикновено разполагат с цял „работен” гардероб с бели ризи и офис костюми, благодарение на които може да се наруши правилото „перете дрехите всеки ден”.

Какво ще кажете за фитнес треньорите? Хората от тази професия се сблъскват с това правило всеки ден. Характеристиките на работата просто не позволяват ходене в едни и същи два дни подред – постоянната физическа активност се превръща в катализатор за неприятни миризми.

Въпреки това, не се притеснявайте! Дори гардеробът ви да е малък, винаги има възможност да комбинирате нещата помежду си, за да можете да носите свежи и спретнати дрехи всеки ден. Всичко зависи от личните мотиви и средата, в която човек прекарва времето си.