Чесън в зехтин = еликсир на здравето! Пази кръвоносните съдове и сърцето, лекува рани, кара косата да расте отново

Чесънът помага в борбата със сърдечните заболявания, помага при настинки, кашлица и вируси, а също така намалява високото кръвно налягане.

Зехтинът има способността да лекува дебелото черво, доказано е, че е отличен защитник срещу рак на гърдата, диабет, сърдечни проблеми, артрит, висок холестерол, за отслабване, за подобряване на метаболизма, за подобряване на храносмилането, предотвратяване на преждевременно стареене и рак. В унисон тези два продукта могат да направят истински чудеса за здравето и красотата ви.

Прочетете следната чудодейна рецепта:

чесън в зехтин

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

½ буркан – чесън
½ буркан – зехтин

ПРОЦЕДУРА:

Чесънът се обелва и леко се набожда с нож или вилица, след което се нарежда в буркан.

 Залива се със зехтина до горе, бурканът се затваря и се оставя на тъмно място, на стайна температура поне 15 дни до месец. След това чесънът и чесновото олио са готови за консумация.

чесън в зехтин

УПОТРЕБА:

При сърце и кръвоносни съдове, холестерол и проблеми с жлъчката всяка сутрин на гладно се пие по една супена лъжица от маслото, като може да се ядат 1-2 скилидки чесън (през деня, срещу настинка, може да се ядат до 4- 6 скилидки). Втората лъжица се приема при необходимост през деня или вечер преди лягане.

Маслото се прилага няколко пъти на ден за лечение на рани по кожата и лигавиците, при гъбични инфекции, както и върху болезнени участъци на ставите и гърба.

За бърз растеж на косата и предотвратяване на падането на косата, вземете малка част от това масло с няколко скилидки чесън и го пасирайте с пасатор, докато получите смес, подобна на майонеза. Тази смес се държи затворена в хладилник, като всяка вечер с нея се маже кожата на главата, престоява половин час и след това се отмива.

скилидки в зехтин

МАСЛИНОВО МАСЛО

Зехтинът има способността да лекува дебелото черво, доказано е, че е отличен защитник срещу рак на гърдата, диабет, сърдечни проблеми, артрит, висок холестерол, за отслабване, за подобряване на метаболизма, за подобряване на храносмилането, предотвратяване на преждевременно стареене и рак .

Зехтинът се използва като лекарство от много отдавна, преди много векове. Днес се използва най-вече в кухнята при приготвянето на множество ястия и салати, но се използва и за медицински цели.

Екстра върджин маслото съдържа най-високо ниво на антиоксиданти, полифеноли и олеинова киселина. Ето защо е предпочитано пред другите видове масла. Но тъй като е с доста високо съдържание на калории, трябва да се използва умерено: 2 супени лъжици зехтин на ден се препоръчват за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

буркан чесън в зехтин

ЧЕСЪН

Чесънът има остра миризма и се вписва добре в комбинация с други ястия, но също така, поради лечебните си свойства, намира приложение и в медицината.

Неговата изключителност се дължи на съдържащото се химическо съединение, което е отлична терапевтична съставка с множество лечебни свойства. Говорим за алицин, сяросъдържащо съединение, което придава на чесъна неговата остра миризма.

Чесънът помага в борбата със сърдечните заболявания, помага при настинки, кашлица и вируси, а също така намалява високото кръвно налягане.

Чесънът е най-старият известен лечебен зеленчук или подправка. Човечеството го признава за лекарство преди 3000 години. Люк Пастьор, ученият, който открива метода на пастьоризация, използва ефективно антибактериалните свойства на чесъна още през 1858 г.

През Първата световна война хирурзите използвали чесъна като антисептик за лечение на рани на войници. Освен алицин, чесънът съдържа полезни минерали като фосфор, калций и желязо, както и микроелементи като йод, сяра и хлор.

По отношение на органичните съединения, чесънът е един от малкото източници на алицин, алисатин 1 и 2.