Рут Колева гневна: Защо след като виждате колко хора са болни и колко хора умират, сте толкова безотговорни и нагли?

„Скъпи съграждани, сънародници, съселяни. Добре че е тая пандемия та да стане ясно ние що за просто племе сме. Ама верно. За хиляди години еволюция, ние някак по нашите ширини не сме разбрали, че носът е част от дихателния апарат.

Или не, не сме прости, просто сме нагли. То си ни идва отвътре“. Това коментира певицата Рут Колева. 

Ето какво пише още тя:

За 48 часа видях ТОЛКОВА МНОГО НАРОД с маска под носа НА ЗАКРИТО, че имам нужда да крещя с пълно гърло пред всеки пореден срещнат подобен индивид. Защо, бе хора? ЗАЩО? Защо след като виждате какво се случва и колко хора са болни и колко хора умират, сте толкова безотговорни и нагли? Защо като виждате, че болниците не смогват не си дадете малко СМЕТКА, че да си вдигнете маската с 3 сантима нагоре може да предпази вас и околните?

Вчера ми се наложи да отида до Техномаркет в мола и на излизане 3ма пъпчасали тийнейджъри се набутаха с мене в тясната въртяща врата без маски докато джвакат пържени картофи от Макдоналда. Бях толкова втрещена, че за малко да изляза със Е вратата. Възпитание и култура – 0.

По време на тази пандемия се начетох на всякакви тъпотии в българския фейсбук, от пишман политолози-qanon-конспиративно-обсебени-тръмписти до мрънкачи на всякакви нива за ковид, локдаун, 5G, билгейтс, сороз, защитници на оня малоумния доцент и какво ли още не. И да, гадно е всичко това. Мега гадно. Гадно е, че икономиката ни се срива. И на мене ми се работи и ми се изкарват пари и ми се пътува и ми се пее пак в Япония и Китай, ама това, което зависи от мен като личен принос да не допринасям за разнасянето на този (ама наистина) смъртоносен вирОс, го правя.

Бях на 4 континента по време на тая пандемия, без особено да го искам. Прекарах лятото 36 часа в пътуване със самолети и седене на летище, през цялото време с маска И шлем. Неудбно ли е? Доста. Проблем ли ми е? Не е, ако това ще опази мен и околните.

Аз съм твърдо За да затворят и заведения и барове и ресторанти и театри и кина и концертни зали. Това безобразно своеволие предните месеци с яко купончета и концертчета и събитийца се вижда до какво е довело, и не ми минавайте с „ама те в градския транспорт“, като ви видях как тука всичките бяхте болни изведнъж, а предната седмица – сторита от барове и клубчета. Не мога да преброя даже колко много познати го минаха тоя Ковид. Дано сте здрави и сте ОК. Ама наистина, това останалото ми идва супер нахално и нагло и най-малкото, айде дигнете си ш*баните маски над носа поне.“