Ето последните думи на Тина Търнър-Думи на достоен човек!

Мълния обиколи света само за минути, след кончината на легендарната певица Тина Търнър, която си отиде на 83-годишна възраст.

Легендарната Тина Търнър страдаше от редица здравословни проблеми през последните години, включително рак, инсулт и бъбречна недостатъчност, пише BBC.

Два месеца преди смъртта си рокендрол легендата сподели мрачна публикация в Instagram, в която се оплака от бъбречна недостатъчност. 

83-годишната Търнър разкри за своите здравословни проблеми на Световния ден на бъбрека на 9 март, разказвайки, че се е подложила на „сериозна опасност“, като подценила диагнозата си хипертония от 1978 година.

 

„Бъбреците ми са жертви на това, че не осъзнавах, че високото ми кръвно налягане трябваше да се лекува с конвенционална медицина“, написа Търнър тогава.

„Изложих се на голяма опасност, като отказах да се изправя пред реалността и да осъзная нуждата от ежедневна, доживотна терапия с лекарства”, допълни тя.

В смразяващо интервю за вестник “Guardian” от април пък Търнър разкри как иска да бъде запомнена и добави, че не се страхува от смъртта.

„С какво бихте искали да бъдете запомнена?“, бе попитана Тина Търнър. 

„Като кралицата на рокендрола. Като жена, която показа на други жени, че е добре да се стремят към успех според собствените си условия”, заяви легендата.