К-19 повали едно от остриетата на ГЕРБ, в болница е!

Депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски е настанен за лечение в „Пълмед” с положителна проба на COVID-19.
 
„Това е тежка инфекция, а при мен се развива като пневмония”, споделил от болницата пред „Марица” народният представител. Той разказа, че в края на миналата седмица се е почувствал леко неразположен. Предупредил е колежката Даниела Дариткова, че ще отсъства от заседанието за всеки случай, за да не зарази някой, ако е с коронавирус.

Дариткова  е била категорична – да се изследва и да се лекува.

„Симптомите  на вируса се появиха в понеделник. Първо, жестоко и изведнъж ме втресе, като при силна настинка. След това ме атакува остра кашлица. Повиши се и температурата, а после дойде хремата”, описа Гърневски. 

Той си е направил тест и се оказало, че пробата му на коронавирус е положителна. Джипито му е изписала хомеопатични лекарства, за да си подсили имунната система, и препоръчала да постъпи на лечение в болница, тъй като е с придружаващи симптоми – диабет и хипертония, а освен това е на възраст над 60 г.  

„Тези две болести – диабет и хипертония – ми са най-голямото богатство, което спечелих от участието си в управлението”,  каза бившият кмет. 

Предпочел е пловдивска болница. „Медицинският екип полага много грижи, но и аз се старая да не си губя оптимизма – боря се”, споделя депутатът. Температурата му се вдига от време на време, но не е висока.
 
От началото на пандемията Гърневски твърдеше, че спазва стриктно предпазните мерки и препоръчваше на всички да не пренебрегват правилата, определени от министерството на здравеопазването  и Националния кризисен щаб.

Разказва, че в София  се прибирал с бус на парламента в апартамента, където е сам, а сутринта отивал   пак в Народно събрание с кола. Никъде не е излизал, нито е канил гости.  Не е присъствал в парламентарната зала, когато вече имаше симптоми, затова няма необходимост цялата група на ГЕРБ да се тества. 

Без симптоми е и съпругата на Спас Гърневски – Донка, но е в карантина.