ГОРЕЩО: Доц. Ангел Кунчев с много важни новини – ето как и кога ще бъдат разхлабени мерките

Факт е, че България навлезе в най-тежката фаза на пандемията. Това тревожно заключение направи в ефира на Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той уточни, че дори и при тази рекордна заболеваемост, страната ни все пак не е достигнала високите нива на Люксембург, Чехия и Белгия.

„Единствената ни цел е да прекратим това непрестанно нарастване както на заболяваемостта, така и на смъртността“, обясни доц. Ангел Кунчев.

Най-сработващото да бъде ние да влезем в плато, но ако успеем да го снижим, това ще е най-доброто. Това не е нещо, което ще бъде постигнато само от министерството на здравеопазването или някой щаб, а от всички, допълни доц. Кунчев.

„Мерките ще бъдат постепенно разхлабване. Ако постигнем успех, ние смятаме най-напред да възстановим работата на градините, яслите и училищата. Вероятно в последния момент, един-два дни преди крайния срок, ние ще кажем какво следва и кои мерки ще бъдат свалени“, коментира той и кога ще бъдат свалени мерките, които влизат в сила от 27 ноември и по план трябва да продължат до 21 декември.

„Мерките са навременни. Проблемите са два – недостигът на кадри, другият е недоверие в системата, което води до неспазване на мерките“, продължи доц. Кунчев с темата с мерките.

свързани новини