Извънредна новина за задържането на кмета на Стамболийски, Демерджиев проговори за акцията ВИДЕО

Кметът на Стамболийски и областен координатор Георги Мараджиев не е задържан и не е с повдигнато обвинение. На претърсванията и изземването той присъства като свидетел. Това е съобщил адвокатът Росен Димитров, обявиха от ГЕРБ-Пловдив.

„Вземат се компютри, документи, хард дискове, флашки.

Нямам представа как ще работи общината в следващите месеци. Дейността й ще бъде блокирана за дълго време“, посочва Димитров, цитиран от trafficnews.bg. 

Той заяви, че днес рано сутринта мъже с маски, въоръжени с пушки- помпи, са нахлули в дома на сина на Мараджиев , малко след като семейството е оставило децата на училище. „Когато снахата е попитала служителите какво става и защо влизат по този начин, цивилен полицай й е казал: Като не знаете за кого да глусувате, следващият път ще влезем не с пушки помпи, а не знам с какво!“ Има свидетели на тези думи, а камерите в дома са запечатали всичко“, заяви адвокатът. 

Друго нарушение, според него е, че полицаите , които са влезли сутринта във фабриката, са събрали телефоните на 30-те работници, които са работили в цеховете. „Нямам информация дали са им били върнати впоследствие“ заяви Димитров. Той определи акцията като „политическа“ и коментира, че кметът е категоричен, че обвиненията са безпочвени. 

„Разследването в Стамболийски е за корупционни престъпления, не е едно лице, повече са, месеци се работи по този случай, още от септември се работи с Окръжна прокуратура-Пловдив, не е операция от днес за днес. Това е пътят и начинът да се противодейства на корупцията“, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев

Както съобщи, по-рано Мараджиев беше отведен за разпит след масирана полицейска акция в града. Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ, дава показания пред „Икономическа полиция”.  

Специализираната акция се провежда по линия на евентуални злоупотреби с еврофондове. От сутринта на различни адреси в Стамболийски се извършват претърсвания. Проверена беше и фабриката на сина на кмета, съобщава Nova News.

Мараджиев посочи, че сутринта му е било съобщено, че е задържан за 24 часа. „Явно има задача да се „сготвят” хора, които работят и имат политическо бъдеще. В момента се извършва политическа акция срещу мен, защото съм областен координатор”, смята кметът.

„В момента акцията, която се извършва, е за сплашване на хората, и явно някой се подготвя много отдалеч за следващи избори – ако мога да бъда елиминиран по някакъв начин. Имам толкова победи в Пловдив-област, които никой координатор досега няма“, посочи той.

От ГЕРБ също коментираха случилото се. Според партията акцията е била поредна демонстрация на полицейщина. „Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната”, посочи Десислава Атанасова.

А по време на извънреден брифинг на “Възраждане” депутатът Стоян Таслаков заяви, че не става въпрос за полицейска акция, а за разследване по негови сигнали.