Тя е на 54 години и няма нито дълбоки бръчки, нито отпусната кожа. Дори младите й завиждат на красотата

Една безценна рецепта за маска с нишесте ми каза жена, на която не се уморявам да се възхищавам.

В свободното си време тя рисува обувки с акрилни бои, украсява ги с цветя и прави невероятни ръчно изработени абажури. Никой не знае на колко години е всъщност: такова свежо лице рядко се среща дори сред младите хора!

Опитайте тези чудотворни маски, чиято основна съставка е нишестето. Още след една процедура кожата на лицето ще се стегне и ще заблести!

Маска за лице с нишесте

СЪСТАВКИ

1 с. л. нишесте
1 ч.ч сол
1 ч.ч мед
малко топло мляко

ПРИЛОЖЕНИЕ

Смесете всички съставки на чудодейната маска до състояние на каша. Нанесете маската върху почистена кожа на лицето и задръжте маската за 30 минути. Внимателно отстранете остатъците от сместа с памучен тампон, измийте лицето си.

Маска от нишесте и цикория

Маските с нишесте стягат кожата, тонизират я, активират вътрешните процеси, протичащи в кожата. Допълнителните съставки, които присъстват в тези козметични смеси, само засилват ефекта на нишестето!

СЪСТАВКИ

4 с. л. нишесте
4 с. л. сметана
3 ч. л. цикория на прах

Смесете всички съставки на маската до плътност. Нанесете пастата върху почистено лице. Измийте маската 30 минути след нанасяне.

Маска от нишесте с яйчен белтък
СЪСТАВКИ

1 с. л. картофено нишесте малко преварена вода
1 яйчен белтък
0,5 ч.л лимонов сок

ПРИЛОЖЕНИЕ

Смесете нишестето с вода, докато се образува паста. Въведете 1 яйчен белтък и малко лимонов сок в нишестената паста. Смесете всичко. Трябва да получите вискозна маса, която ще бъде удобна за нанасяне върху лицето. Нанесете маската върху почистено лице и оставете за 40 минути.

Отстранете пастата с памучен тампон, потопен в топла вода.

Маска с нишесте за бръчки ще замени ботокса!  Колкото по-рано започнете да правите такива маски, толкова по-добре – не трябва да чакате появата на свързани с възрастта кожни промени.

Пожелавам ви да останете все така неустоими, непременно запазете и опитайте тези рецепти, няма да съжалявате!