УДАРНО: Лекар от ВМА попиля Бенатова: Вашата теория, тази на няколко телевизионни звезди, които вие представяхте за експерти, се провали с катастрофални последствия (ВИДЕО)

Младият лекар от ВМА д-р Габриел Димитров, който нашумя в мрежата, громейки мангъровците и останали невярващи в съществуването на коронавируса и категорично скачащи срещу предприеманите мерки от правителството, буквално разпиля уж журналистката Миролюба Бенатова.

В нагласеното си интервю си с ген. Венцислав Мутафчийски, Бенатова направи така, че пося съмнение в обществото в адекватното противоепидемично поведение на държавата.

„Изкарах ковид както се очакваше от млад човек.

Всеки ден чувам за болни близки, за близки, които не просто са болни, но боледуват тежко. Всеки ден виждам публикации за умрели лекари, за умрели учители“, казва във видеото лекарят.

На първо място сме в Европейския съюз по смъртност по глава от населението. Какво повече трябва да стане?“ пита гневно той.

Наложените през май месец противоепидемични мерки ни наредиха в Топ 5 в Европа. По смъртност бяхме на четвърто място. Сега, след като посяхте семето на съмнението в адекватните противоепидемични мерки, има системни грешки и от хората, и от държавата, но вас ви няма, мълчите, коментира още младият лекар.

След това той удря и по нелепите твърдения на Бенатова, която твърди, че завишеният брой на тестовете увеличава и броят на заразените българи с китайския вирус.

„По-малкият брой тестове винаги водят до по-голям процент положителни. Пандемия има. Това, че смятате увеличаването на броя тестове за манипулативен инструмент, е въпрос на капацитет“, заяви д-р Димитров.

„Вашата теория, тази на няколко телевизионни звезди, които вие представяхте за експерти, се провали с катастрофални последствия“, отсича д-р Габриел Димитров.