ЛЕК ЗА ВСИЧКИ ЖЕНСКИ БОЛЕСТИ: Ето защо я наричат „най-женската билка“ – вижте на какво е способна

Специална билка, която лекува всички женски болести.  Белият равнец , или както е латинското му име Achillea millefolium, е естествен лек за много болести.

Белият равнец се счита особено за женско растение , тъй като лекува почти всички женски проблеми.

Това растение вирее на почти всяка поляна и лесно можете да го познаете.

 Не съдържа опасни съставки, не създава пристрастяване и може да се използва всеки ден. Има ароматна и много приятна миризма, а стъблото може да нарасне до 30-80 см.

бял равнец билка

Цъфти от началото на юни до късна есен, до появата на първите слани. Лечебните части на растението са листата и цветовете, като от белия равнец се прави и масло, като за целта се използват венчелистчетата заедно с клонките, където цветовете още не са разцъфнали.

БИЛКОВИ ЧАЙОВЕ

Чайове от бял равнец се приготвят за лечение на яйчници, за отслабване и различни стомашни заболявания. За приготвяне се използва суха билка, надземната част. Една супена лъжица суха билка се залива с 2 литра вряща вода.

Оставя се да престои захлупено от 15 минути до половин час, след което се прецежда. Най-добре е да се пие три пъти на ден преди хранене, като най-голям ефект има, когато се пие на гладно.

БИЛКАТА КАТО ЛЕКАРСТВО

Белият равнец се използва като естествено средство срещу бяло течение, което често се появява при жените, както и при възпаление на яйчниците.

РЕЦЕПТА: Вземете 40 г лист и цвят от бял равнец, 40 г лайка, 10 г градински чай и 10 г листа от коприва. След това 4 големи лъжици от тази смес се заливат с 1 литър вряла вода.

Оставете да престои поне 10 минути покрито, след което прецедете през чиста ленена кърпа или тензух. Когато изстине до телесна температура, с този чай жената се измива вътрешно с иригатор или специална помпа.

бял равнец лечение

Специален чай за лечение на женски заболявания:

РЕЦЕПТА: Прави се смес от 25 г цвят и листа от бял равнец, 25 г върбовка, 25 г лайка, 25 г градински чай, 25 г майорана и 25 г бяла коприва. От сместа се вземат 3 големи лъжици и се заливат с 1 литър вряща вода. Оставете да престои през нощта, след това прецедете и пийте през целия ден вместо вода.

БЯЛ РАВНЕЦ СРЕЩУ ВЪТРЕШНО КЪРВЕНЕ

Действа против отхрачване на кръв и срещу хемороиди. Прави се извлек от 10-30 г жълт кантарион и се пие десет дни по три пъти на ден.

БЯЛ РАВНЕЦ СРЕЩУ КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА

Вземат се по 25 г лист и цвят бял равнец, 25 г лечебен росопас, 25 г смил, 25 г копър, 25 г мента и 25 г плод сена. Една голяма лъжица от тази смес се залива с 200 мл преварена вода, захлупва се и след 2-3 часа се прецежда. Пие се на три пъти на ден след хранене.

Друг ефективен начин за лечение на камъни в жлъчката е смес от масло от бял равнец и канатарион. Както е известно, каннатрионовото масло също е едно от най-добрите природни средства.

Тревата бял равнец е подходяща и при следните заболявания: рак на матката (няма ограничена доза, пийте от чая колкото можете, вместо вода); възпаление на яйчниците, бяло влагалищно течение, често уриниране, миоми, симптоми на менопауза, липса на месечен цикъл, световъртеж, гадене, мигрена.

Всички изброени билки от рецептите можете да си набавите в билкова аптека, а може и сами да си направите препаратите.