Здравният министър проф. Ангелов с емоционални думи: Във времена на разединение и омраза има едни герои в бели престилки, които не спят, не ядат и не прегръщат децата си

Минути преди да обявят новите мерки за справяне с коронавируса и жестокото му разпространение, здравният министър Костадин Ангелов написа емоционален пост във фейсбук. Поводът е поредната лудост за протести срещу обявените от националния оперативен щаб и проф. Ангелов мерки, които имат за цел да смекчат жестокия натиск към болниците, високата смъртност и разпространение на коронавируса. 

Ето какво написа проф.

Ангелов: 

Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат децата си вкъщи, а други задължително да ги пратят на училище, когато едни искат да защитят, а други да не се нарушава свободата им, когато сме толкова разединени, толкова далечни, толкова враждебни, толкова неразбиращи, толкова уплашени, толкова несъгласни, толкова мразещи…

Там, сякаш в друг свят, има едни герои в бели престилки, които не спят, които почти не ядат, които са на крак всеки ден, всеки час и минута, които нямат време да прегърнат децата си, които не могат да целунат жените си, на които просто не е останал живот различен от скалпели, кръв, игли и плазма, дефибрилатори и кислородни концентратори.

Те са там, за да можем всички ние, които или вярваме, или не – да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “обичам те” на любим човек!

Не е време за разделение, противопоставяне на хората.

Време е да си помогнем и заедно да спечелим битката!