Как да подготвим тялото за коронавирусна атака, разкри д-р Комаровски

Д-р Комаровски съветва за подготовката на тялото за евентуална коронавирусна атака – това повишава неговата устойчивост и помага да се предпази от приемането на голям брой вирусни частици наведнъж.

Лекарят обясни, че вероятността от инфекция и последващо развитие на COVID-19 се дължи на две основни обстоятелства.

„Дали ще се разболеете или не, зависи от два фактора: количеството на вируса, който срещате, и състоянието на тялото ви по време на срещата“, каза д-р Комаровски.

Той даде съвет как да избегнете проникването на значителна доза от вируса в тялото – трябва да предотвратите изсъхването на лигавиците.

 Това изсушаване се улеснява от продължителен престой в отопляеми, лошо проветриви помещения, както и недостатъчен прием на течности.

По този начин предотвратяването на Ковид се осигурява от периодично проветряване на помещенията, овлажняване на въздуха.

„Трябва да дишате чист хладен въздух.“, каза Комаровски.
Освен това, казва той, е важно да консумирате достатъчно чиста вода и да овлажнявате носа с помощта на физиологични разтвори.

„Много съвременни протоколи съветват хората да избягват недостига на витамин D, витамин С и цинк в организма. Пие се, за да не премине болестта в по-тежка форма “, допълни лекарят.