От старите ленти: Какви са били Тошко Йорданов и Любен Дилов-син като абитуриенти! (Видео):

Всички сме били абитуриенти, дори строго костюмираните господа и дами в пленарна зала. Сега някои от най-активните политици у нас върнаха лентата назад и си спомниха как са били облечени и какво са правили на абитуриентския си бал.

Връщаме времето назад през спомените на Александър Симов, Любен Дилов-син, Тошко Йорданов, Костадин Костадинов, Александър Несторов и Искрен Митев, предава Нова тв.

„Това, което ме впечатли от собственото ми представяне, беше какъв костюм съм си избрал.

Беше сив, с вратовръзка от коприна. От днешна гледна точка – не кич, а брутален кич”, сподели Симов.

„Това се случи доста отдавна за мен. Толкова отдавна, че Мъртво море тогава бе само леко неразположено“, каза за абитуриентството си Любен Дилов-син.

„Имах колежка, която бе от едно от селата около София. Тя ни заведе в тях. И Костурица не може да измисли такова нещо. Огромна къща – само целуваш ръка и бащата пуска ключовете. Започна той да ни развежда и показва имението. Стигаме до една вратичка, а зад нея.. – такава свиня не бях виждал. Това прасе се изстреля, блъсна ни и се срина в един дворен клозет. Изведнъж дотърчаха за секунди хора от всякъде и го изкараха, заклаха и всички си тръгнахме с по един буркан“, разказа Дилов-син.

„Не съм имал приповдигнатост на бала. Да приемем, че е бил малко по-голям купон, на който е присъствал целият випуск“, коментира лидерът на ПП на ИТН Тошко Йорданов.

„Бях облечен в един бял костюм. Кой знае на какво съм приличал. И с бели обувки – въобще ужасна работа. Всички приличаме на идиоти на баловете си, защото се правим на такива, каквито не сме”, сподели той.

„Спомням си, че не можеше да се вкарва много алкохол. Накарахме преподаватели да внесат алкохол и класната и другите преподаватели скриха под поли и дрехи бутилки и влязоха поддрънквайки“, спомни си Йорданов.

За абитуриентския си бал проговори и Костадин Костадинов:

„Баща ми беше моряк. Мислех, че няма да успее да се прибере навреме. Направихме излизане в морето, за да ловим риба. Хванахме попчета и един калкан. Направих и сериозен аграрен тен“, каза той.„

Костадин Костадинов като абитуриент (горе вляво и на снимката по-долу).

абитуриенти

Ето и какво разказват депутатите за спомените си от абитуриентския бал в следното видео: