Пловдивските абитуриенти 2022 събраха очите на България СНИМКИ

От година на година пловдивските абитуриенти стават все по-изобретателни и искат да насочат светлините на прожекторите към себе си. Това изглежда никак не е трудна задача и младежите влизат в пряка надпревара за оригиналност и стилност, пише „Марица“.

Хрумките на тазгодишните зрелостници не отстъпват ни най-малко на своите предшественици. Дори напротив! Задминават ги с мръсна газ.

Вчера вечер най-атрактивните абитуриенти преброиха от 1 до 12 пред Новотела и пред „Тримонциум“. Там полицейското присъствие е засилено, а всяко лъскаво возило е под зоркия поглед на униформените.

Към 19 часа пред Новотела с пищни рокли и изискани костюми дефилираха зрелостниците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника, и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в града под тепетата. Само за няколко минути пространството пред хотела заприлича на луксозен каталог за коли и несравним моден подиум. Един след друг бибиткаха и ръмжаха мерцедеси, БМВ-та, аудита и ферарита, също мощни пистови мотори и чопъри.

Гвоздеят на програмата тук бе зрелостник, който пристигна със зелен трактор.

Еуфорията си каза думата, а зрелостниците крещяха и викаха от радост. Въртяха се от обектив на обектив, всеки от който се бори да запечата лъскавата им визия.

Това звездно шоу с грабващи окото тоалети събра десетки зяпачи, които обсъдиха шев и кройка, като междувременно и изплакнаха очи с красивите абитуриентки.

Пред Тримонциум пък от 1 до 12 броиха зрелостниците от Автото. Тук тълпата бе отнесена от рев на мотори и камиони, кои от кои по-мощни и атрактивни. Събитието на вечерта обаче се оказаха зрелостници, които пристигнаха с каляска, както и такива, които слязоха от дълга бяла лъскава лимузина.

За разлика от тези пред Новотела, тези абитуриенти бяха заложили на тоалети в ярки цветове – червено, синьо, зелено, лилаво. Пред хотела зазвуча музика, а зрелостниците брояха десетки пъти от 1 до 12. Всичко това под съпровода на форсиращи мотори и клаксони на камиони. И тук скъпите коли не бяха рядкост, като най-много по вкуса на младежите пак се оказа БМВ. 

 Униформени имаше и на всеки метър пред „Тримонциум“, където зрелостници пристигнаха буквално през секунди. 

 Очаква се 24-ти и вдругиден – 25-ти май, да са най-натоварени. Най-много зрелостници ще имат бал именно на тези две дати. 

Снимки от Наташа Манева и Валентина Биларева