Семейство прие украинска бежанка и съпругът избяга с нея само 10 дни по-късно

Баща напусна половинката си и децата си след 10 години брак, след като се влюби в украинската бежанка, която приеха, разбра Новини 0.

29-годишният Тони Гарнет кандидатствал да бъде част от правителствената схема за бежанци, но станал нетърпелив от колко време отнема това и се присъединил към групи във Facebook, където украинците търсят спонсори.

Тук го намерила 22-годишната София Каркадим – тя бягала от дома си в Лвов след нахлуването на Русия. След като измислила логистиката, София пристигнала в Обединеното кралство на 4 май и отишла да живее с Тони, партньорката му Лорна и техните три и шест годишни дъщери в Брадфорд, Западен Йоркшир.

Тони каза пред The Sun как двойката „си паснала“ и веднага се разбрали наистина добре – отчасти защото Тони можел да говори словашки, който е подобен на украински.

Двамата започнали да си говорят на език, който Лорна не разбирала, а те оставали да гледат телевизия, след като тя си лягала и редовно ходели на фитнес задно.

И двамата казват, че „нямало нищо повече“ и „всичко било невинно“.

В крайна сметка обаче те започнали да „намират извинения да се докоснат и да се докосват един друг“ и нещата се напрегнали в къщата.

Тони казал, че ще се прибере заради ястие, приготвено от София, която й казала колко „щастлива е Лорна да го има“. Лорна се ядосала на ситуацията и в крайна сметка помолила  София да напусне дома на семейството. Но тя била шокирана, когато Тони й казал:

„Ако тя си отива, и аз си отивам“.

Така 10 дни след пристигането на София новата двойка напуснала къщата и се преместила при родителите на Тони. Започнали да търсят имот заедно и подхванали процеса за вадене на постоянна виза за София. Тони казва:

„Много съжалявам за това, което Лорна преживява, това не беше нейна вина и не беше нещо, което е направила нередно.“

София казва: „Щом го видях, ми хареса. Беше много бързо, но това е нашата любовна история. Знам, че хората ще мислят лошо за мен, но това се случва. Виждах колко нещастен беше Тони.

Един от приятелите на Лорна каза, че самотната майка е „опустошена“

Превод: