Зов за помощ! Майка на две деца се нуждае от много кръв заради усложнения след раждане

Снимка Булфото

Българка има нужда от спешна подкрепа в най-трудния й момент от живота.

Млада майка от Созопол се нуждае спешно от кръв заради усложнения след раждане. Близки на 38-годишната Зорница Пеева молят всеки, който има възможност, да помогне, за да може тя отново да прегърне двете си деца. 

Драмата за Зорница и семейството й започнала вчера.

Младата жена е родила втората си рожба в УМБАЛ-Бургас. В началото всичко е било наред, но състоянието й внезапно се влошило. Зорница получила остра кръвозагуба. Лекарите едва са я спасили с бързата и адекватна намеса. Прелели й много кръв, благодарение на което Зорница е стабилизирана. 

Още вчера близките на родилката са направили организация по намиране на кръводарители. Жителите на Созопол отново са показали, че са изключително обединен град, като много от тях се отзовали в апела за помощ днес, кампанията по даряване за Зорница ще продължи и утре в почивния 24 май, като Кръвният център на УМБАЛ-Бургас ще работи с дежурен екип от 10 часа, пише Флагман.бг. 

Засега опасността за 38-годишната созополчанка е преминала, но е под наблюдение. 

„Изключително сме благодарни на нашите съграждани, че се трогнаха от съдбата на Зорница и й подадоха ръка. Приятел в трудни моменти се познава. Както успяхме да се обединим през декември миналата година за Георги Скеленчев, така сега и за нашето слънчево момиче. Нека и другите общини да вземат пример от нас. Много сме благодарни – както на кръводарителите, така и на лекарите от УМБАЛ-Бургас. Искрено се надяваме и молим на всички, които имат възможност, да дарят кръв“, апелираха близките на Зорница. 
 

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на . Ще обърнем внимание!