Кирил Петков: Путин много щеше да се радва, ако се бяхме поддали на натиска

кадри bTV, Кремъл

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_

Путин много щеше да се радва България да приеме условията му, щеше да каже, че сме първата европейска страна, която се поддала на политиката на извиване на ръце, това заяви пред журналисти премиерът на България Кирил Петков. Според него друга цел на руския президент при спирането на доставките на газ е горивата да поскъпнат толкова, че българското правителство да падне, но и това не се е случило.

ГЕРБ непрестанно се опитват да вкарват фалшиви новини, заяви още Петков. Той заяви, че опозицията първо е питала къде са мерките срещу инфлацията, след като са били обявени пък са заявили, че са проинфлационни.

Тези хора имат само една цел – да създават напрежение, каза още премиерът.

Той посочи като друго невярно твърдение това, че има някаква лична договорка със Северна Македония. Аз като премиер не мога за правя самостоятелни промени в българската позиция. Ако такава промяна има, тя трябва да тръгне от външното министерство, да предимине пред коалиционен съвет и да отиде за решаване в Народното събрание, обясни Кирил Петков.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на . Ще обърнем внимание!