Германия посече украинските бежанци! Глоби и съд, ако направят това

Германия въвежда нови строги мерки за украинските бежанци. На 1 юни украинските бежанци на територията на Германия ще бъдат прехвърлени от структурите за социално подпомагане към Бюрото по труда [ Job Center ]. 

Там ще бъдат задължени да предоставят информация за цялото си движимо и недвижимо имущество, съобщава Епицентър.бг.

За притежателите на автомобили се предвижда, ако даденият автомобил не превишава стойност от 7500 евро, собственикът ще получава социални помощи и ще може да остави автомобила за себе си.

Но ако автомобилът надвишава 7500 евро, собственикът трябва да продаде автомобила и да живее с тези средства.

В случай че скрие свое движимо или недвижимо имущество, както и сметки в банки по целия свят, ще бъде разследван за измама и подведен под съдебна отговорност.

След като се даде съгласие немската страна изисква информацията от Украйна за банковите сметки, движимото и недвижимо имущество на подалите молба.

Ако се разкрие измама или прикриване ще се носи съдебна отговорност по немското законодателство.

Общинските власти на германската федерална провинция Хесен посочват, че за всеки украински бежанец ще се харчат по 3500 EUR на месец. За основа е взета средната оценка на разходите за бежанци от 2019 г., уточнява вестник Welt am Sonntag.

В Хесен 75 EUR на ден се изразходват за настаняване, грижи и допълнителни разходи, 25 EUR за „психо-социална помощ“, 15 EUR за социална дейност и 10 EUR за мерки за сигурност. Общинските власти на Бранденбург вече се съгласиха с оценката на хесенските колеги.

Общо, според Федералната полиция на Германия, до момента в Германия са пристигнали 354 663 украински бежанци.

На 8 април канцлерът Олаф Шолц обяви плановете на правителството да отпусне 2 млрд. EUR на федерални заеми за бежанци от Украйна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ