Разбра се кой известен контрабандист е арестуван за чувалите с пари и злато в Сливен

Откритите при спецакция в Сливен, за която съобщи снощи, пари и ценности, сред които злато и скъпоценни камъни, са за близо 2 млн. лв.

Акцията се е провела под ръководството на прокуратурата, заедно със служители на ГДБОП, които са разработвали бандата близо година. Обиските са започнали във връзка с незаконни цигари.

Мащабна спецакция на ГДБОП скова Сливен! Масови арести, открити са…

Групата е действала двупосочно – изнасяли са контрабандни цигари към Англия, където са били регистрирани като безработни.

Те са източвали и социалната система във вид на помощи.

На брифинг за акцията прокурор Веселин Гангалов обясни, че са задържани 6 лица и са им повдигнати обвинения за пране на пари, квалифицирана контрабанда, имотни измами. По отношение на 3 лица е определена мярка задържане под стража за 72 часа, а останалите трима са с мярка подписка.

По време на акцията са извършени множество претърсвания на жилища и превозни средства. Иззети са различни парични суми.

„В обект, където се извършва търговска дейност, е открита значителна сума“, поясни прокурор Гангалов, като посочи, че сумите са за около 1 милион лева.

И към момента се извършват процесуално следствени действия.

Sliveninfo съобщава още, че при акцията е задържан известен контрабанден бос с инициали С.С. Той е на 53 г. и е от Сливен. В миналото се е занимавал с контрабанда на лагери. Днес дейността му е разширена в различни посоки.

По-голямата част от останалите 8 задържани са негови роднини. Част от тях снощи са пуснати. Според запознати вчера е проверявано чейндж бюро на сливенския булевард „Хаджи Димитър“.

Част от получената печалба тук са влагали в ценности, действали са от много дълго време.

Парите, златото и скъпоценните камъни са намерени в чували. В товарен автомобил разследващите откриват наличието на химически вещества, използвани за наторяване в земеделието.