Караянчева: Народното събрание осъмна с тежки метални врати като затвор

Снимка: Цвета Караянчева, фейсбук

Бившият председател на парламента Цвета Караянчева се възмути в социалните мрежи. Тя написа, че Нараодното събрание е осъмнало с монтирани тежжкиметални врати. Караянчева дори оприичи на затвор.

„Никога не съм си представяла, че един ден ще стигнем дотук.

Българското Народно събрание осъмна с монтирани тежки метални врати. Почти като затвор! В някакъв смисъл трябваше да го предвидим, защото преди 2 години предупреждавахме, че който сее бесилки, ковчези и замеря демократично избрани институции с развалена риба, един ден това ще жъне – окован парламент, загрозен и настръхнал като партерен балкон от 90-те години.

Демокрацията се брани чрез диалог и демократични процедури. Никога в историята металните прегради не са водили до успокоение и обединение. Те са едновременно израз и източник единствено на гняв.

И още нещо – още след първите избори през миналата година мнозинството наложи връщане на законодателния орган в старата сграда. Модерната, стилна и европейска заседателна зала стои заключена. Доводът беше, че така опазваме традициите и символите на българския парламентаризъм. Е, как ще обясните този нов символ сега?“