Министър Събев хвърли голямата бомба, превозвачите ще онемеят!

Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне –  така транспортният министър Николай Събев се обърна към българските превозвачи в предаването „120 минути“.

По думите му те са използвани от „петата колона“ – хората, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители и да има своя собствена политика.

За да разберем къде стоят превозвачите, какви са техните искания и защо, трябва да видим по-голямата картина. Според мен тя е следната – благодарение на услужливостта на последните български правителства България е заела незавидната роля да бъде руска провинция в европейския съюз.

Ние сме първото правителство, което заяви очевидно, че повече няма да сме васали и заемаме нашият път на независимост. От този момент всички спящи агенти бяха активирани, започнаха масови протести, започнаха масови ходения по телевизии на т.нар. политически анализатори, които защитаваха позицията, че България трябва да остане зависима от Русия.

На фона на това превозвачите бяха използвани и те търсеха повод. Изведнъж – не повече от 30 дни след 24 февруари те започнаха да се изнервят и да започнат да ескалират техните искания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ