Рамзан Кадиров с горещ апел към Ердоган заради „Азовстал“ ВИДЕО

Чеченският лидер Рамзан Кадиров поиска от турския президент Реджеп Тайип Ердоган да преразгледа готовността си да евакуира бойците от полка „Азов“, разположени в завода „Азовстал“ в Мариупол. Той написа това в своя канал Telegram, съобщава БТА.

„Администрацията на турския президент Реджеп Ердоган излезе с готовност да евакуира нацистите от Азовския полк, попаднали в капана на мазетата на „Азовстал“.

Обръщам се към турския президент Реджеп Ердоган: Хората от „Азов“ са убийци и безбожници, които сега ви се представят за невинни жертви на руската агресия.

Не се оставяйте да бъдете измамени от престъпници, които искат да избегнат съдебния процес и заслуженото наказание с ваша помощ“, написа Кадиров.

УНИАН с извънредни новини от катакомбите: Азовци се готвят за последна битка ВИДЕО

Той добави, че представители на полка „Азов“ държат цивилни в мазетата на „Азовстал“ насила, използвайки ги като жив щит, и че военните са замесени в множество убийства на цивилни в Донбас.

В събота говорителят на турския президент Ибрахим Калин заяви пред Ройтерс, че Анкара е готова да изпрати кораб, който да евакуира украинските военни и цивилните граждани от завода „Азовстал“ в Мариупол.

Военният кореспондент Роман Полшаков показа как бойци на ДНР блокират периметъра на завода „Азовстал“ в Мариупол и спират опитите на бойците да излязат от територията му.

„Цеховете на „Азовстал“, където се укриват националистите, сега са обхванати от плътен огън по целия периметър“, казва журналистът и споделя кадри от битката. От видеото става ясно, че завода се обстрелва с тежки картечници и гранатомети.