Дейли мейл: По-добре не гледайте това ВИДЕО от Европарламента – пълна лудница

Може да ви бъде простено, ако си мислите, че става въпрос за трескавите мечти на някой луд, но всъщност става въпрос за Конференция в Европейския парламент, посветена на бъдещето на Европа, пише Дейли Мейл.

Един от изпълнителите казва на френски: „Току-що пристигнахте на Луната… Ръцете ви са станали риби… Вие изследвате нова планета. Тук растенията взеха властта”.

За какво става дума?

ЕП проведе четиридневна конференция в централата си в Страсбург за бъдещето на Европа.

Конференцията завърши на 9 май (Деня на Европа) с дискусия за това как Европейският съюз може да се реформира въз основа на предложения от граждани. Но откриващите 10 минути от сесията оставиха всички зашеметени.

Скандал! Тежък натиск от Брюксел да вдигнем ветото за Северна Македония

За участниците бе предвидено танцово изпълнение. Вместо предвидената забава, по-голямата част от евродепутатите изпитваха видимо неудобство и фрустрация. Ангел Джамбазки сподели в страницата във „Фейсбук“ видео от нелепата церемония:

„Миналата седмица ме обвиняваха, че не уважавам Европейския парламент, защото наричам Конференцията за бъдещето на Европа „цирк“ и „клоунада“. Това обаче надминава и най-смелите ми мечти. Аз визирах процедурните хватки и очевидно недемократичния характер на Конференцията. Как да знам, че ще се превърна в лош пророк и всъщност моите думи ще се материализират под формата на този буквален цирк?“, пише Джамбазки.

Проектът, ръководен от френската танцьорка Анджелин Прельокай, има за цел да обедини „тела, движещи се в унисон в цяла Европа“, пише още Дейли Мейл.

Във Великобритания побързаха да се подиграят с клипа: „Това е първото убедително доказателство, което видях, че Брекзит е бил най-доброто възможно решение“, коментира в мрежата млад мъж.

Друг казва с по-сериозен тон: „Когато бъдещите историци погледнат назад към този период и видят интерпретативен танц в парламента на ЕС, докато сме на ръба на световна война, икономически колапс и граждански вълнения… те ще бъдат удивени как сме оставили елита да живее в своя фантастичен свят“.

Политическият анализатор Кристиан Шкварек също сподели церемонията, като напомни и за миналогодишен пърформанс озаглавен: Крясък в името на революцията: