Генщабът на Украйна назова следващите цели на Русия, а Кадиров уточни, че… ВИДЕО

Руската федерация не се отказа от плановете си да окупира украинската столица Киев. Тя все още планира да превземе града, да организира избори, за да доведе прокремълските сили на власт, да създаде нова държавна формация и да я включи в състава си.

За това говори на брифинг Алексей Громов, който е заместник-началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

Според него първите стъпки във вероятната верига от по-нататъшни действия на Русия ще бъдат опитите да поеме контрола над Одеската, Николаевската и частично Запорожката област.

 

„Освен това Руската федерация планира да създаде сухопътен коридор с Приднестровския регион на Молдова и да заеме централната част на Украйна.

След това в теоретичната последователност от действия на Руската федерация следва: превземането на Киев, провеждане на преизбирания в законодателни и изпълнителни органи на властта с идване на власт на проруските сили, създаване на ново държавно образувание и вкл. в Русия“, каза Громов, цитиран от УНИАН.

Той подчерта, че по този начин Русия ще се опита да постигне стратегическата си цел. Според зам.-шефа обаче „това са мислите им”, на които „има и нашето противопоставяне”.

уточнява, че думите му идват непосредствено след .

Междувременно пък .

Междувременно стана ясно, че войските на Луганската народна република (ЛНР) и Националната гвардия от Чечения са пробили отбраната на въоръжените сили на Украйна и са освободили населените места Южни и Воеводовка, като са превзели и барутната фабрика „Заря“.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров даде подробности за значителни успехи и напредък на фронтовата линия в Луганската народна република в резултат на изненадващо настъпление за противника рано сутринта по цялата линия.

„Апти Алаудинов, помощник на ръководителя на Чеченската република за силовия блок, отговарящ в посока Луганск, докладва днес за значителните успехи на нашите бойци на фронтовата линия.

В хода на внезапни настъпателни действия в 4 часа сутринта по цялата фронтова линия бойците от поделение Ахмат, заедно с втория корпус на Народната милиция на ЛНР, пробиха отбраната и овладяха селища Южни и Воеводовка, по пътя беше освободена барутната фабрика Заря.

Под пълен контрол на руските военни сега са селата Факел, Радуга-2, Заря, Заря-1, Мичуринец и Електромонтажник.

В момента в освободените територии се провеждат операции за разчистване на разнородни украински военни групи.

Подобни успехи са ясен индикатор за господството на руската армия. Всички планове на украинските военни да избегнат заслужено наказание се разпадат само при вида на приближаваща безстрашна армия.

Стъпка по стъпка обсадените от украински военни територии се връщат в ръцете на законните си собственици. Времето на ексцесиите на киевските власти приключи, сега е време да плащаме сметките“, заяви Кадиров.

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ