Ранени и осакатени азовци показаха със зловещи СНИМКИ безнадеждната ситуация в катакомбите

Ранените украински войници, които остават в блокирания завод „Азовстал“, се намират в напълно нехигиенични условия с открити рани. Липсват не само лекарства, но дори и храна, съобщава Сегодня.ua.

Украинските бойци в Мариупол призовават ООН и Червения кръст да организират евакуацията на ранените военни. Това бе съобщено от полка „Азов“ в Telegram.

Защитниците на „Азовстал“ са решили да покажат на целия цивилизован свят условията, в които се намират ранените. В пълна нехигиеничност, с отворени рани, превързани с нестерилни остатъци от превръзки, без необходимите лекарства и дори без храна.

„Призоваваме ООН и Червения кръст да проявят хуманност и да потвърдят основните принципи, на които са основани, като спасяват ранени хора, които вече не се явяват бойци. Военнослужещите, които виждате на снимката, както и стотици други в „Азовстал“, с тежки наранявания, защитаваха Украйна и целия цивилизован свят с цената на собственото си здраве“, се казва в изявлението.

Полк „Азов“ настоява за незабавна евакуация на ранените военнослужещи в контролираните от Украйна територии, където ще им бъде оказана помощ и ще получат подходящите грижи.