УНН: Въздушна тревога в цяла Украйна, мощни удари по Киев, Днепър, Запорожие и Черкаси ВИДЕО

Социалните мрежи съобщават за няколко взрива в Днепър и областта. Взривове също са чути в Запорожието и Черкаси предава УНН. По данни в Телеграм-каналите, в Днепър са се чупи поне два взрива. Други два в областта.

 

Социалните мрежи съобщават, че е задействана ПВО. Очаква се информацията за ударите да бъде потвърдена от местните власти. 

Взривове също са чути в Запорожието и Черкаси. Оифицлна инфпормация от там засега няма.  

На цялата територия на Украйна е обявена въздушна тревога.  

 

Ръководителят на Черкаската областна военна администрация Игор Табурец съобщи, че в Черкаси е задейсвана ПВО.  „Черкасци, без паника! ПВО работи. Останете в убежищата“, написа той. 

Руските сили са ударили центъра на град Днепър. Това съобщи кметът на града Борис Филатов. „Обстрелът е директно по центъра. Не излизаме от убежищата. Чакаме официална информация от военната администрация“, напис Филатов. 

Руските сили са ударили по железопътен обект в Днепър. Председателят на управлението „Укрзализниця“ (украинското БДЖ) Александър Камишин съобщи, че сред железничарите пострадали няма. „Руските войски продължават точно да обстрелват железопътната инфраструктура. Поредният ракетен обстрел на железопътна инфраструктура в Днепър. Сред железничарите пострадали няма“, написа Камишин.  

Щетите ще се оценяват след края на въздушната тревога. 

Потребители в мрежата съобщават за взривове в Киев. Официално потвърждение от градските власти засега няма.  

Впоследствие се появиха съобщения, че по предварителни данни е задействана ПВО. 

По-рано в Телеграм-каналите бе разпространена информация, че по посока на Киев от Кировградска област е долетяла ракета.